Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Bitferits, netlibrary, BDM…Sant Jordi

Sant Jordi és la festa de Catalunya, la festa del llibre. Molt es parla de com s’està modificant la transmissió del coneixement des que les TIC han entrat a les nostres vides. La resposta clàssica és que Internet es menja els sabers tradicionals, els oficis clàssics com el de mestre o el d’escriptor, i tot es veu transportat pels bits. Res més lluny de la realitat. Els mitjà en aquest cas modifica el resultat però no l’anul·la, el transforma, i els que som lletraferits, aquells que no podem estar sense llegir una estona al dia, som també molts dels que naveguem per la xarxa i interactuen en ella, som bitferits.

I el fet no es gens contradictori. En aquest moment existeix el més gran nombre de lectors que mai hem tingut; els nostres joves llegeixen a més de jugar a la playstation, i tenen criteri. No podem oblidar que llibres com Harry Potter, són dels més venuts arreu del món. Però a més, notícies com la creació de la Biblioteca Digital Mundial, són alguna cosa més que una web a la xarxa, signifiquen la democratització del coneixement i la cooperació per al intercanvi. Paraules revolucionàries.

La imatge que acompanya aquest post està formada per portades de molts llibres que junts formen un collage de colors i es converteixen en una altre forma de creació humana. Les persones seguirem imaginant conceptes i emocions per compartir, i les TIC ens facilitaran la feina de fer-les conèixer i de transformar-les a millor. Lletraferits i bitferits celebrem la festa més bonica. Feliç Sant Jordi!

Llibre: Homilies d’Organyà

Pel·lícula: The reader de Stephen Daldry

Música: Platxèria de J.S.Papasseit versionat per J.M.Serrat

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>