Llibres per a llegir
De tant en tant cal aturar-se en la lletra escrita i assaborir allò que altres han volgut posar sobre el paper, i dic bé, paper. No per ser un bitferit s’ha de deixar de ser un lletraferit…No sé si m’acabo d’inventar la paraula bitferit però, en tot cas,em serveix per a definir aquells que som partidaris de la xarxa per defecte. La qual cosa no impedeix que alhora continuem necessitant el llibre a les mans, l’olor de la tinta fresca i el plaer de retornar sobre la poesia o la novel·la que ens transporten a viure altres vides que també estan a la nostra, que són la nostra, una volta les hem llegides.
Per tant, aquí teniu algunes de les lectures d’aquestes vacances que us recomano especialment:
- John Le Carré, L’home més buscat
Una historia d’espies del segle XXI, el millor escriptor de la guerra freda es posa al dia amb facilitat colpidora i ens explica com s’han reciclat els nostres grans germans.
- Stef Penney, La tendresa dels llops
En la Canadà profunda, un grup de persones inicia una recerca que no serà només la d’un jove desaparegut, sinó de la d’ells mateixos. Envoltats de neu estan sols davant de sí mateixos.
- Jordi de Manuel, Mans lliures
De l’amic Jordi de Manuel la darrera novel·la de l’inspector Marc Sergiot que investiga a Barcelona la mort d’una prostituta de luxe i un candidat de campanetes de l’esquerra independentista; un fresc dels nostres dies que es podria llegir al diari del matí. Dissecció precissa de molts dels nostres mals sociològics i polítics.
- Joan Margarit, Càlcul d’estructures
Un llibre que era un regal i que em serà difícil poder donar ara, només un pessic per acabar:
Ara que només ets
un pètal dins de l’ambre del no-res,
ha d’haver-hi algun lloc on estar junts,
més junts que mai. Potser en aquest reducte
dels poemes. Doncs, què són
si no poden salvar-te de l’oblit?
Per si t’acostes a llegir-los, deixo
de nit el llibre obert damunt la taula.
Música: Goodbye my lover de James Blunt
12 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris
[...] es diu d’aquell partidari de la xarxa per defecte, com diu la Trina Milan en el seu bloc Platxèria, que no és un antagonisme a lletraferit. De fet crec que les dues aficions venen de la mateixa [...]
No sé com m’ho faré, amb tantes recomanacions literàries com llegeixo a la catosfera. Per llegir-m’ho tot hauria de deixar la catosfera de banda i això, segur, “va a ser que no”!
Hauré de treure temps d’on no el tinc.
Bona (curta) setmana a tothom.
Miquel,
bitferit..paraula nova creada avui al post de platxèria i enllaçada per primera vegada per tu..;-)…llegir és cosa de ferits:-)
salut amic
Ferran,
doncs fes com jo, mentre faig el sopar, tinc el llibre al costat i llegeixo o mentre miro la tele, tinc el llibre al costat i llegeixo…salut amic
Els bitferits seríem els lectors empedernits de blocs? Gràcies per les recomanacions!
Ostres! Tots tenen molt bona pinta!!
Hola Trina,
Ja veus has creat una paraula nova, registra-la !!! (ja, ja, ja). Jo ja saps que la lectura en paper no és una de les meves activitats preferides, m’estimo més llegir a la web, escoltar una bona cançó o una pel·licula. La que sí és una malaltissa del llegir com a tú és la Jordina, la meva dona i en canvi ella no en té rés de “bitferit” (m’agrada com sona !!!).
Salut i€
He vist que a la web de Vic ja anuncien que fareu allà els premis, ens hi veiem!
Albert,
doncs sí, lectors i escriptors de blogs, els malalts de la xarxa;-)
Pels núvols,
gràcies, la tenen de veritat, són molt bons…;-)
Eduard,
bitferit és la paraula..i alguns lletraferits també ho som…;-) i sí, l’hauré de registrar..crec que té recorregut..salut amic
Jordi,
espero que hi siguem molts i molts a Vic el 2 d’octubre, t’hi esperem..;-)
Deixa un Comentari