Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

STIC.CAT a COM Ràdio

http://twitxr.com/image/184968/

Avui he participat en el programa El Dia Setmana Santa (podeu trobar el podcast de la tertulia a la web del programa) de COM Radio dirigit i presentat per Josep Maria Cano, en qualitat de presidenta d’STIC.CAT i especialment per a parlar de blogs i dels Premis Blogs Catalunya. M’acompanyaven Albert Medran,  premi al millor blog d’actualitat de la primera edició dels Premis Blogs Catalunya i Montse Cebrian guanyadora del premi al millor blog de televisió als premis 20 minutos.

La tertúlia es centrava en els blogs a Internet, de com tenen un paper clau en el context de la xarxa donat que estan mutant i s’estan convertint en el contenidor de les eines 2.0 que el blocaire pot enllaçar el seu blog, sigui twitter o el twitxr o facebook.

Hem estat d’acord amb els companys de tertúlia en que el que dóna més importància al blog és la veracitat, l’originalitat del que s’escriu i la coherència del propi blocaire. El respecte als altres i l’autenticitat com en la realitat, són bàsics a la xarxa i per tant, si algú vol tenir paper en el món dels blogs, ha de ser real.

Durant el programa s’han anat produïnt intervencions via twitter amb els oients que també escoltaven el programa via internet i feien preguntes o comentaven el que s’anava dient. La convivència entre mitjans tradicionals i internet és una realitat que només pot produïr beneficis, per a la veracitat en la informació i per a la participació de l’oient.

El benefici és, com hem conclòs, per al ciutadà que pot tenir una millor informació, una més gran possibilitat de participació directa en la vida democràtica del país, en les estratègies econòmiques, educatives i socials, i el la seva pròpia necessitat d’expressar-se. I aquest és un dels objectius d’STIC.CAT, que avui hem compartit a la ràdio.

Llibre: L’altra cara de la veritat de Donna Leon

Pel·lícula: Monsters vrs Aliens

Música: Video killed the radio star de The Buggles

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

14 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ferran { 04.10.09 at 18:31 }

No ho sabia, per això no us he pogut escoltar :(
Buscaré l’enregistrament als arxius de la COM fins que us localitzi, hehe; vull saber què n’heu dit, d’aquest món que tan enganxat em té!

Salut, Trina, i bona Pasqua.

2 saltenc { 04.10.09 at 19:29 }

Hola Trina, això (els blogs) va agafant volada i tu en tens molta culpa, enhorabona.
Salut!

3 Trina Milan { 04.10.09 at 20:03 }

Ferran,
a la propera t’aviso amb temps..;-) Ha estat molt interessant, crec realment que els blogs tenen molt de recorregut a la xarxa i que poden ser els àliens mutants que sorprenguin per la seva versatilitat…salut amic

4 Trina Milan { 04.10.09 at 20:04 }

Marià,
la “culpa” d’això dels blogs la tenim tots els malalts com tu i jo, que creiem en l’expressió i l’intercanvi que la xarxa ens proporciona..les teves músiques són alguna cosa més que un conjunt de bits..salut amic

5 Artur { 04.10.09 at 23:05 }

Els blogs són una manera de contrastar opinions amb més opinadors, amb més gent. Sovint aquests comentaris personals contrasten amb l’esperada actitud dels diaris tradicionals. Com mot bé dius, la informació i l’opinió són, amb els blogspots, una manera totalment nova de relacionar-se amb el món i buscar la veritat. No en tenim prou amb diaris i telenotícies. Cal cercar la veritat i amb això els blogs ens donen una solució molt bona.

6 Eduard { 04.11.09 at 10:53 }

Hola Trina.
El fenòmen és ja imparable, la societat ha mutat i mutaran els esquemes de les relacions, de les organitzacions, dels negocis, de la política …… de tot.

Nosaltres hem tingut el privilegi de formar part d’aquestes primeres fornades de gent, que amb la humilitat que ens pertoca, hem aconseguit possar en marxa entre tots (entre molts) aquestes noves formes de fer opinió, de relacionar-nos, de fer rutllar les organitzacions o les empreses i la gestió que de tot això n’esteu fent els de STIC.cat una promoció a nivel de la catosfera que no us agraïrem mai en tota la seva dimensió.

No en tenia informació de la tertùlia si no l’hagués escoltat en directe i hi hagués participat via twitter, ara escoltaré l’enregistrament.

Salut i €

7 Albert Medrán { 04.11.09 at 16:55 }

Ha estat un debat molt il·lustratiu dels canvis que la nostra societat viu, dia a dia, sense descans.

Un plaer!

8 Trina Milan { 04.11.09 at 18:17 }

Artur,
els blogs són l’opinió de cadascun de nosaltres i això fa que sigui més democràtica la pròpia pràctica d’informar i d’opinar.
També afegeix responsabilitat i a vegades no som conscients del que això significa, res no és banal a internet..
salut amic

9 Trina Milan { 04.11.09 at 18:18 }

Eduard,
som uns privilegiats, és així..fa poc ho vaig comentar en una ponència davant d’un públic especialitzat..no tothom és 2.0, la societat no està 100% conectada i això ens dona més responsabilitat als que hi estem per a fer-ho servir amb prevenció..tot i que és apassionant
salut amic

10 Trina Milan { 04.11.09 at 18:19 }

Albert,
ha estat tot un plaer, com sempre..tenim més trobades per endavant..salut amic

11 elveidedalt { 04.13.09 at 17:53 }

Veig que no pareu, Sra. Milan! ;-) No tindreu temps per participar a la nova togada de les HV? Una abraçada!

12 Trina Milan { 04.13.09 at 18:30 }

Estimat Veí,
com podria faltar a les Històries Veïnals?..hi seré, com sempre…
gràcies per comptar amb mi.
salut amic

13 Quique { 04.14.09 at 12:11 }

Hola a tots/es!

Si voleu escoltar -ho aneu cap al minut 11:

http://podcast.comradio.com/P_10042009_423_4.mp3

Salutacions!

14 Trina Milan { 04.17.09 at 20:51 }

Gràcies Quique;-)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>