Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Compartir continguts, el valor afegit de la xarxa

Les normes legislatives són bones si estan fetes a fi de bé, és a dir, al servei de la majoria dels ciutadans. La xarxa està destarotant molts dels models de negoci que funcionaven abans de la conexió gobal; la música, el cinema, l’educació o la creació en general estan patint un daltabaix dels seus rendiments econòmics per als creadors o dels perfils professionals entesos com fins ara.

No es poden posar portes al camp, els reptes són repensar com els creadors han de poder rebre les seves compensacions per la feina feta, sense que la xarxa i le seves infinites posibilitats en siguin un problema sinó una avantatge.

El nomenament de la nova ministra de cultura, Angeles González Sinde, ha posat en estat d’alerta tots els qui defensem una obertura cap als nous conceptes de creació i d’interconexió. Les xarxes p2p i les llicències creative commons són portes obertes a la creació per si mateixes, de fet els nous models d’intercanvi de coneixement estan possibilitant avenços impensables, tant en el camp de la creació com en el de la recerca.

Com podem pensar doncs que s’han de fer normatives restrictives que impedeixin aquestes noves possibilitats? Ni que sigui a fi de protegir determinats grups econòmics o per interessos polítics determinats, una societat oberta i emprenedora no pot pensar en lleis restrictives perquè ja són molts els ciutadans i les empreses que han modificat el seu negoci, la seva forma de relacionar-se i aquests també són susceptibles de ser protegits. El repte de la nova ministra és sabe entendre que la cooperació creativa, la interconexió, la compartició de coneixement són el valor afegit dels nous temps, qui no estigui en aquesta ona, només està retardant el futur.

Llibre: La alquimia de las multitudes de Francis Pisani

Pel·lícula: Control d’Anton Corbijn

Música: T’estimo de Lluís Llach en versió de Manu Guix

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Marc Cortés { 04.08.09 at 12:22 }

A part d’estar totalment d’acrod amb tu en el post, hagi de dir que el llibre que recomanes és molt interessant i la música brutal ;-)

2 Trina Milan { 04.08.09 at 13:06 }

Marc,
gràcies, el post era necessari amb el que està passant, el llibre imprescindible (@antonigr també el referencia al seu blog;-) i aquesta música avui era la única possible per mi..salutacions cordials

3 kim ruiz { 04.09.09 at 0:12 }

Internet també és cultura. Confio que la nova ministra sàpigue rodejar-se de bons asesors que l’ajudin a conèixer la realitat i el gran valor de la societat de compartició del coneixement.

Records

4 Trina Milan { 04.09.09 at 18:13 }

Kim,
si no ho fa així, si no s’assessora, correrà el perill d’equivocar-se molt i això no serà bo per a una bona política que afavoreixi els nous models de generació de coneixement..
salut amic

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>