Premi Pallach, innovació a l’escola
Poques vegades podem sentir que el sistema educatiu es mou. Normalment sortim “als papers” per a notícies sobre reclamacions, greuges o directament negativitat. Sentir que a l’escola s’investiga, es treballa la creativitat, es creu en la diversitat cultural o es surt al carrer és una gran notícia.
El Premi Nacional d’Experiències Educatives Josep Pallach n’és una mostra de com la innovació és present a la vida qüotidiana de les escoles i instituts del nostre país. A l’edició d’enguany s’han premiat tres treballs i un accèssit, dels 45 que s’han presentat, un rècord en la història del premi i un indicador del brou innnovador que representen els i les mestres i alumnes del país.
És important fixar-nos en els temes objecte dels treballs premiats: Primer premi al CEIP El Roure Gros de Sta Eulàlia de Riuprimer que treballa amb la ciència coma mètode d’estudi transversal per a tota l’escola, el titulen: Conèixer, descobrir i aprendre junts mitjançant la ciència. Tot una declaració d’intencions respecte de com i què s’han de fer a l’educació. El Segon premi és per al CEIP Maria Àngels Anglada de Figueres on es mesclen les TIC amb el treball amb alumnes amb necessitats especials i relacionats amb l’entorn, tres reptes en un molt ben travats. El Tercer premi és per a l’IES Vil·la Romana de La Garriga amb un treball sobre la creativitat, l’emoció de crear per a compartir i aprendre. S’ha donat un accèssit a l’escola El Puig d’Esparreguera amb un treball sobre la Mediterrània i la cooperació entre cultures.
Tots ells són centres, professores, professors i alumnes que es creuen la feina que fan i que investiguen i modifiquen les seves rutines buscant alguna cosa nova que els faciliti l’aprenentatge i el coneixement.
Com diu en Jerry Engel: Innovar és resoldre un problema d’una forma nova. El lligam entre l’escola i la capacitat de creació i innovació ens proporcionarà moltes més notícies positives com aquesta. Estem atents.
Llibre: La decada decisiva de Eamon Kelly
Pel·lícula: El luchador de Darren Aronofsky
Música: Bon dia d’Els Pets
2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris
Vostè dóna classe? Als nens els explica que una; que cap teoria ha estat demostrada? Els diu que l’Esglèsia és cruel? No? Ah, menys mal.
Senyor,
el respecte és bàsic en aquest blog, li contesto per això, per respecte. Jo dono classe i ho faig en funció del que diu el currículum del Govern de Catalunya i la meva conciència; sense ofendre a ningú que és com espero que els altres ho facin a la xarxa i a la realitat.
Salut
Deixa un Comentari