Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Premi Pallach, innovació a l’escola

Poques vegades podem sentir que el sistema educatiu es mou. Normalment sortim “als papers” per a notícies sobre reclamacions, greuges o directament negativitat. Sentir que a l’escola s’investiga, es treballa la creativitat, es creu en la diversitat cultural o es surt al carrer és una gran notícia.

El Premi Nacional d’Experiències Educatives Josep Pallach n’és una mostra de com la innovació és present a la vida qüotidiana de les escoles i instituts del nostre país. A l’edició d’enguany s’han premiat tres treballs i un accèssit, dels 45 que s’han presentat, un rècord en la història del premi i un indicador del brou innnovador que representen els i les mestres i alumnes del país.

És important fixar-nos en els temes objecte dels treballs premiats: Primer premi al CEIP El Roure Gros de Sta Eulàlia de Riuprimer que treballa amb la ciència coma mètode d’estudi transversal per a tota l’escola, el titulen: Conèixer, descobrir i aprendre junts mitjançant la ciència. Tot una declaració d’intencions respecte de com i què s’han de fer a l’educació. El Segon premi és per al CEIP Maria Àngels Anglada de Figueres on es mesclen les TIC amb el treball amb alumnes amb necessitats especials i relacionats amb l’entorn, tres reptes en un molt ben travats. El Tercer premi és per a l’IES Vil·la Romana de La Garriga amb un treball sobre la creativitat, l’emoció de crear per a compartir i aprendre. S’ha donat un accèssit a l’escola El Puig d’Esparreguera amb un treball sobre la Mediterrània i la cooperació entre cultures.

Tots ells són centres, professores, professors i alumnes que es creuen la feina que fan i que investiguen i modifiquen les seves rutines buscant alguna cosa nova que els faciliti l’aprenentatge i el coneixement.

Com diu en Jerry Engel: Innovar és resoldre un problema d’una forma nova. El lligam entre l’escola i la capacitat de creació i innovació ens proporcionarà moltes més notícies positives com aquesta. Estem atents.

Llibre: La decada decisiva de Eamon Kelly

Pel·lícula: El luchador de Darren Aronofsky

Música: Bon dia d’Els Pets

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Pafiam { 02.22.09 at 22:01 }

Vostè dóna classe? Als nens els explica que una; que cap teoria ha estat demostrada? Els diu que l’Esglèsia és cruel? No? Ah, menys mal.

2 Trina Milan { 02.22.09 at 22:33 }

Senyor,
el respecte és bàsic en aquest blog, li contesto per això, per respecte. Jo dono classe i ho faig en funció del que diu el currículum del Govern de Catalunya i la meva conciència; sense ofendre a ningú que és com espero que els altres ho facin a la xarxa i a la realitat.
Salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>