Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

President Obama, l’audàcia de l’esperança

Avui ha començat l’era Obama. El 44è president dels Estats Units d’Amèrica es diu Barack Obama i és negre.

Només amb això ja tenim notícia, però és que a més arriba en un moment transcendental: crisi econòmica, situació de guerra, canvis de paradigma social. Obama està cridat a ser un nou Kennedy, un nou Lincoln. És més, el món espera molt d’ell també. No en va s’ha convertit en el primer president global per la utilització innovadora que ha fet de la xarxa Internet i les eines tecnològiques en la seva campanya de primàries i presidencial (transmissió conjunta CNN/Facebook). En un món on ja no hi ha dos bàndols, on la única potència d’una sola nació és la dels EEUU, Obama entoma el repte de ser un president que ha de solucionar els reptes de dins i de fora.

Molts hem sentit l’emoció d’un discurs que evoca idees que semblàven perdudes: llibertat, justícia, equitat, ciència i cultura, sostenibilitat, pau i sentiments. La gent que l’ha elevat a la mitologia d’un líder abans de fer res, serà la que li demanarà explicacions si no acompleix. Aquest és el veritable repte. No pot fallar.

Quan hem vist la cerimònia de presa de posessió, hem vist un gran espectacle de Hollywood portat al paroxisme. Totes les cadenes del món retransmetien en directe, milions de persones estàven pendents arreu. Un cúmul d’emocions esclaten en la gent, el gran espectacle davant de l’home que té totes les responsabilitats, el President Obama, l’audàcia de l’esperança.

Llibre: L’audàcia de l’esperança de Barack Obama

Pel·lícula: Good night and good luck de George Clooney

Música: Water Music de Handel

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Dessmond { 01.20.09 at 22:51 }

Ha estat la investidura del 44è. president dels Estats Units. Res més que això. La resta de la salsa la posa cadascú, sense demanar permís del mateix ‘Obama.
Genera les mateixes esperances que genera qualsevol president dels Estats Units. Però com que aquest és negre, -encara que no sigui de veta afroamericana-, ja n’hi ha més que suficient per oblidar que és el president de torn dels Estats Units d’Amèrica, aquella potència que genera tants complexes al món sencer.

2 Trina Milan { 01.21.09 at 8:24 }

Dess,
poses el contrapunt a la deriva emocional d’aquesta president i de les circumstàncies; tots tenim en el cap, de forma inconscient el que tu dius, potser perquè esperem alguna cosa diferent i no volem pensar que seguirà sent el mateix. El primer que ha fet com a president és aturar totes les lleis referides a l’estat de guerra, a Guantànamo, i a les mesures contra la crisi econòmica…veurem…salut amic

3 Ferran { 01.21.09 at 9:13 }

No estic d’acord amb tu, Dessmond. La “salsa”, que dius, la posen els fets: d’entrada perquè els EUA són la potència, a anys llum (encara) de la resta; el que ells decideixen ens afecta a tots, agradi reconèixer-ho o no. Però també hi posa “salsa” el canvi que s’ha produït a la Casa Blanca: d’un president (el més poderós del món) odiat arreu, a un president (el més poderós del món… i negre per primer cop) que significa esperança del Pol Nord al Sud, d’Alaska a Nova Zelanda.

L’única puntualització que necessito fer al teu escrit, Trina, és quan parles d’un “món on ja no hi ha dos bàndols”. Si no n’hi ha dos, n’hi ha dos-cents: rics i pobres, molt rics i molt pobres, riquíssims i pobríssims, … amb clau pel gas i sense clau, amb petroli i sense… No vull semblar “quisquillós”, eh?, però necessitava dir-ho.
Per la resta, 100% d’acord. Go, Obama, go! (and don’t let us down)

4 Trina Milan { 01.21.09 at 9:32 }

Ferran,
tens raó…de fet jo intentava dir que era el “país” dominant..per sobre de molts d’altres….en el sentit de que Obama sembla el “president del món”..bé…seguirem mirant con s’ho fa aquest cúmul d’expectatives…salut amic

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>