Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Formentera

Fomentera té una llum especial. De primera hora que arribats al Port de La Sabina hem començant a sentir com l’illa resplendia. No ho teniem clar que el temps fos bo, les prediccions eren escadusseres quant a sol però l’illa sempre té un racó de llum per mostrar-nos.

Hem agafat el cotxe i cap a la Punta de Berberia a primera hora. Semblava que la peli de Medem ens acompanyava, i arribats al cap, hem entrat pel forat del vent on Lucia descobreix el mar. Esfereïdor.

Desprès hem passejat cap a la torre vigia del segle XVII que està més enllà, on ja es pot entreveure la Mola, l’altre cap de l’illa. És tan petita que de cap a cap només tenim uns vint quilómetres, no res. Tornem cap al centre de l’illa i arribem a Sant Francesc, un petit poblet on la gent esvaiex les hores a la plaça de l’esglèsia, fent el vermout i mandrejant; illencs i estrangers, es donen la ma sota el sol.

Les cases són blanques amb les finestres blaves o verdes, talment com a a Menorca o a Malta o a Grècia, colors mediterrànis que envolten el verd que fa de catifa dels arbres. És molt verda aquesta illa, i els arbres tombats de cantó pel vent, s’aguantem amb pals.

Anem trobant cales i caletes, petits recers amb algunes barques i les cases a tocar, moltes tancades. Formentera és illa d’estiu però a l’hivern és especial, poca gent, molts en bici, algun restaurant obert com el de sobre de La Mola, Cal Blaiet on hem dinat un arròs caldòs amb vi de Formentera, el Terramolla negre; un gran vi jove d’aquesta terra i de postre, Greixonera, un pastisset de l’illa que posa el punt dolç a l’esplendoròs àpat.

Hem acabat el dia a s’Espalmador, a les platges de sorra finíssima de ses illetes, veient mar a cantó i cantó de l’illa i deixant-nos abraçar per aquest sol hivernal que posa un punt de color sobre l’horitzó.

Llibre: La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina d’Stieg Larsson

Pel·lícula: City of Ember de Gil Kenan

Música: Vigila el mar de Maria del Mar Bonet

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ferran { 01.03.09 at 0:23 }

Ostres, ara m’he fixat que la pel·li que recomanes avui la vaig veure ahir, i avui en parlo a l’In varietate! :) )

2 Efrem { 01.03.09 at 5:20 }

No et pots imaginar l’enveja que sentia mentre et llegia… Moltes felicitats de veritat. Salut i a seguir gaudint!

3 Trina Milan { 01.03.09 at 9:12 }

Ferran,
sí, he vist..ara mateix vaig cap al teu blog ;-)

4 Trina Milan { 01.03.09 at 9:14 }

Efrem,
les illes són un lloc per ser-hi, pel paisatge, per la gent, per tot…i això és el que explico…espero que puguis gaudir-ne tu també…salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>