Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Un altre Cap d’Any

És el capvespre del primer dia del nou any 2009. El sol es pon darrera Es Vedrà, l’illot  imponent entre Eivissa i Fomentera. Els colors d’aquest nou dia són grisos però ara que ja s’acaba es tornen lil·lats i un punt groguencs, el poder del sol de ses illes és el de sempre, tot i trobar-nos a l’hivern.

No hi ha gaire gent, per no dir, quasi ningú a la Cala d’Hort des d’on faig la foto que veieu al post. Hem arribat desprès de fer un recorregut pel Nord-Oest de l’illa que ens ha ofert paisatges solitaris i desconeguts de l’Eivissa més interior; ametllers florits al gener i camps plens de garrofers verdíssims, d’aquells garrofers que els illencs aguanten amb estaques perquè el vent no se’ls endugui i facin ombra bona als càlids estius. A les vores dels camps el fonoll posava l’aroma dels guisats de la meva àvia fets amb fonoll i cards; la Mediterrània és la mateixa siguis on siguis.

Hem trobat també petites esglesietes, obertes al públic on pessebres il·luminats esperàven les caramelles; i llargs camins de terra roja que portàven a cales desconegudes sense ni un visitant. A Cala Molí hem vist una parella que anava fent fotografies de les platgetes posant-hi el nom en un full de quadern d’escola; els ha caigut la càmera repenjada a un pal i els hem dit que els fariem nosaltres la foto…mentre a Cala Vedella uns nens jugàven a tirar pedres a l’aigua plana que s’enfonsaven desprès de tres o quatre bots…he recordat els concursos de bots de pedres sobre l’aigua que fèiem a Cap de Gata fa anys, prop dels esculls que semblen sirenes de sota el far.

I hem tornat cap a ciutat d’Eivissa, amb el sol darrera, mirant els llums de Nadal que ja s’encenien prop del port de ciutat. Demà anirem a Formentera.

L’Any Nou ha començat sentint de lluny els vidres trencats d’un edifici on vaig ser fa molt poc, acompanyada d’amics molt estimats als que recordo mirant la sorra; i sabent que la Mediterrània, aquesta mar-mare, té costes on aquest silenci es trenca en violents terratrèmols d’incomprensió.

Llibre: Imitació del foc de Bartomeu Roselló Porcel

Pel·lícula: Lucia y el sexo de Julio Medem

Música: I really want you de James Blunt

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

8 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ferran { 01.01.09 at 21:59 }

Trina, només un cop vaig ser a ses Illes, deu fer… uns 30 anys! A la teva foto, imagino que Formentera deu ser el que es veu a l’esquerra? És així?
Ara que torno a ser a Barcelona (for the time being, que diuen els britànics), em proposo visitar les illes. M’encantaria conèixer-les.
Salut.

2 Edu { 01.02.09 at 17:53 }

Carai un bon començament d’any per Eïvissa i Formentera!

Doncs apa Ferran, a conèixer-les, que valen molt la pena. El meu pare és mallorquí i tinc la sort d’haver estat per allà molts cops.

Salut!

3 Trina Milan { 01.02.09 at 19:47 }

Ferran,
t’aconsello vivament el viatge a ses illes..fascinants!..ben tornat i bon any!

4 Trina Milan { 01.02.09 at 19:47 }

Edu,
tota la raó, a ses illes el començament d’any és un goig…Bon 2009!

5 Ferran { 01.02.09 at 21:38 }

Si t’han m’hi engresqueu, com he de no anar-hi?? ;-)

6 Iñaki Murua { 01.03.09 at 2:20 }

Por Bilbao, bien. Algunos un poco tocados casi física y sentimentalmente, pero bien.

Una abraçada. Besarkada bat Bilbotik.

7 Trina Milan { 01.03.09 at 9:07 }

Ferran,
doncs ja ho saps…cap a les illes ;-)

8 Trina Milan { 01.03.09 at 9:11 }

Iñaki,
he pensado mucho en ese edificio de cristal de la EiTB roto en mil pedazos, donde nos conocimos y estuvimos tan bien acogidos…no le veo el sentido a este desastre, de verdad…y he pensado mucho en vosotros, los amigos que conocí allí y que sois personas maravillosas que no os mereceis esta violencia…un beso muy grande

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>