Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Obama, persona de l’any 2008

S’acosta el moment de que Obama sigui el president d’USA, i tot el món està pendent de la més mínima acció, no en va, The Time l’ha anomenat person of the year, era fàcil aquesta vegada.

Obama és el president 2.0 perquè ha sabut extreure tots els avantatges de les xarxes socials i les eines d’internet en el seu profit polític i professional. Només cal mirar la seva web change.gov per adonar-nos que la seva serà també una presidència 2.0 la qual cosa ens promet una nova mirada sobre la forma de fer política que està per descobrir, i aquest és un dels seus reptes.

Però també la forma en com està dissenyant el seu gabinet, és un equip de gent multiètnica, diria que és el primer govern global quant a la procedència cultural dels seus membres: Ken Salazar com a secretari d’agricultura; Steven Chu com a secretari d’energia; així com transversal en les seves procedències socials: Arne Duncan, secretari d’educació o la mateixa Hillary Clinton com a secretària d’estat. Aquesta és també una innovació de primera magnitud. Perquè trenca esquemes com que compti amb persones que no són del seu cercle més immediat, i persones que procedeixen d’entorns no directament relacionats amb la política professional al costat de vells coneguts de la vida a Washington.

Tot plegat és relaciona directament amb els mateixos procediments que funcionen per a la xarxa: procedències diverses, cooperació, relació entre iguals, formació continuada, multiplicitat d’identitats unides en un mateix objectiu, gestió del coneixement integrada amb perfils professionals molt diferents i capacitats provades que actuen en cooperació. Innovant en l’accès i la gestió política d’unes eleccions; innovant en la composició i gestió del propi govern, innovant també en aportacions directes de les opinions dels ciutadans, de les col·laboracions amb la campanya i de la propia acció política que l’equip de govern està dissenyant. Estarem atents als resultats de les innovacions, ni que sigui per copiar alguna d’elles….

Llibre: De re publica de Marc Tul·li Ciceró

Pel·lícula:  JFK d’Oliver Stone

Música: Seven seconds de Youssou N’dour & Dido

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

17 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ferran { 12.17.08 at 22:31 }

Mira que vigilo per no fer-me gaire il·lusions, amb el nou govern dels EUA, però he de reconèixer que Obama i les seves circumstàncies semblen (semblen!) tenir ganes de canviar alguna cosa a millor.

(Creuant dits)

2 Trina Milan { 12.17.08 at 22:41 }

Ferran,
tots estem igual, esperant que sigui realitat el somni…i have a dream…salut amic

3 Dessmond { 12.17.08 at 23:27 }

A banda de la visió 2.0., cal tenir en compte l’efecte de la crisi financera. A Obama li ha anat molt bé el desastre. Em sembla que ens hem fet una pilota ben grossa els europeus amb aquest personatge que pot ser més bombolla del que sembla. I ja no diguem els catalans, amb les bestieses que ha tingut a bé servir-nos mitjans com ara TV3.
Amèrica és molta Amèrica, sigui Obama o qualsevol altre que hi faci de president.

4 Miquel { 12.18.08 at 7:16 }

Bon dia Trina.
Obama començarà el seu mandat amb un actiu clar i un passiu també clar.
L’actiu: no sembla una feina massa difícil millorar la tasca del seu predecessor Bush.
El passiu: la crisi que l’ha ajudat a arribar a la White House se li pot girar en contra ja que l’haurà de resoldre ell, vull dir que s’haurà de resoldre sota el seu mandat. Aquí veurem si les seves habilitats com a governant són les que molta gent espera d’ell.
Jo també sóc una mica escèptic, tant com aquells que ho admeten obertament, o com aquells altres que ho pensen però encara no s’atreveixen a expressar-ho en veu alta.
Que tinguem sort!

5 Trina Milan { 12.18.08 at 11:19 }

Dess,
tens raó, però en tot cas la feina 2.0 que s’ha fet en la campanya i ara en els inicis de la gestió com els perfils dels membres del gabinet Obama, proposen altres formes de fer o si més no ho sembla, bé, no crec que ningú sigui totalment innocent en aquest aspecte però s’albira alguna possibilitat, el que passa és que res no és directament transportable a la nostra realitat que està plagada de mancances estructurals quant a la pràctica política que s’han d’esmenar…veurem doncs, salut amic

6 Trina Milan { 12.18.08 at 11:21 }

Miquel,
just, i aquest passiu és més pesant del que sembla, la situació és complicada a més no poder, i el canvi de paradigma és total, per això cal mirar-s’ho des d’un punt de vista creatiu…com bé dius, que tinguem sort!

7 Miquel { 12.18.08 at 13:30 }

Hola Trina,
A mig matí, a Vic, estàvem a dos sobre zero, feia un fred que pela i hi havia una boira que no es veia res. Una hora més tard, a Barcelona, un sol fantàstic i setze graus de temperatura. Això sí que és un canvi total i ràpid!
Sobre el “punt de vista creatiu” que dius, francament sona molt bé però algun dia m’hauries d’explicar què vol dir exactament quan ho apliquem a la política que portarà a terme Mr. Obama. Vol dir potser mantenir en el seu càrrec a l’actual secretari de Defensa de Bush, és a dir, confiar en la mateixa persona que ara porta el dia a dia de la guerra d’Iraq? He llegit també no sé on que Mr. Obama ja ha dit que sí, que tancarà Guantánamo, però que no ho farà fins d’aquí a un parell d’anys. És a dir, que pressa per resoldre aquesta vergonya sembla que no en té cap ni una. Ja es comença a assemblar a Zapatero amb les seves “presses” per resoldre el conflicte fiscal amb Catalunya. Doncs mira, si jo tingués ocasió li preguntaria a Mr. Obama per què s’esperarà dos anys a fer-ho. Tan complicat és?
De totes maneres reconec que de vegades és millor que s’imposi la creativitat que el realisme pur i dur. Diuen que el món és dels creatius.

8 Trina Milan { 12.18.08 at 13:53 }

Miquel,
estic d’acord amb tu, no penso que calguin molts dies per pensar si s’ha de tancar Guantànamo; crec més aviat que les expectatives solen ser sempre més altes que la realitat posterior; dit això, penso que els procediments que ha fet servir fins ara són innovadors…temps al temps

9 Jordi { 12.20.08 at 10:42 }

Bon dia Trina i amics.

Paso un momento para desearos un Bon Nadal o un feliz Solsticio de invierno. A partir del 24 los dias empiezan a ser más largos :D

Deseo que esta crisis no signifique un salvese quien pueda y comprendamos la necesaidad de colaborar juntos. No hay mal que cien años dure ni cuerpo que lo resista.

El sentido del humor, la naturtalidad y la sencillez son buenas medicinas para afrontar cualquier situación dificil.

10 Trina Milan { 12.20.08 at 20:06 }

Jordi,
gracias por tu positividad…no sólo porque sea Navidad sino porque es lo qu ehay que hacer para protegernos de esta “crisis”..Feliz Navida para ti también…

11 Artur { 12.21.08 at 23:40 }

“No es pot dir blat si no és al sac i ben lligat”. La premsa i la societat en general l’ha sacralitzat abans d’hora. Quan la confiança i l’esperança són tan exagerades, la frustració posterior també pot arribar a ser malaltissa. Se n’ha fet un gra massa. Ara ja sabem que un negre pot ser president d’USA, però un català ho podrà ser algun dia d’Espanya? Em sembla que ells han avançat molt més que nosaltres en tolerància, federalisme i democràcia.

12 Trina Milan { 12.22.08 at 8:27 }

Artur,
no podem obviar que EEUU tenen un sistema més desenvolupat d’accès al govern, en procediments i innovació; també haig de dir que el seu país és el resultat de la immigració i per tant allà, ningú es qüestiona la capacitat per la procedència, tot i que no és el mateix ser hispà que irlandés…però dit això, crec que a casa nostra 50 anys de dictadura ens han fet més mal del que sembla, no perquè hagi acabat és que no cueja encara…salut amic

13 Antoni Gutiérrez-Rubí » Obama, 100 días de cambio { 04.29.09 at 9:01 }

[...] clarísima apuesta del Gobierno Obama por la interculturalidad de sus miembros (Trina [...]

14 Obama, 100 Días de Cambio | Francisco Polo { 04.29.09 at 9:16 }

[...] clarísima apuesta del Gobierno Obama por la interculturalidad de sus miembros (Trina [...]

15 Bloc de Pia Bosch » Blog Archive » Obama, 100 días de cambio ( 50 pistas + 50 links para aproximarnos) { 04.29.09 at 22:15 }

[...] clarísima apuesta del Gobierno Obama por la interculturalidad de sus miembros (Trina [...]

16 100 dies d’Obama — Platxèria { 04.30.09 at 8:44 }

[...] La clarísima apuesta del Gobierno Obama por la interculturalidad de sus miembros (Trina [...]

17 Antoni Gutiérrez-Rubí » Obama: Un año de cambios. Recopilación de análisis y pistas sobre el cambio político en USA { 11.04.09 at 10:32 }

[...] clarísima apuesta del Gobierno Obama por la interculturalidad de sus miembros (Trina [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>