Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Appaloosa, o l’intent de fer western

La moda de fer western es va tornar a fer visible amb Sin perdón de Clint Eastwood, i Ed Harris s’ha apuntat a ella amb Appaloosa, la pel·lícula que Harris ha dirigit i protagonitzat, junt amb Viggo Mortensen.

Una història clàssica d’homes solitaris a un poble perdut on les armes imposen la llei. Les dones en segon pla mantenen els perfils clàssics del gènere femení a les pelis de l’oest. René Zellweger composa una prescindible primera actriu i Ariadna Gil una secundària que es menja la protagonista. Dolents molt dolents encarnats en primer pla per un Jeremy Irons excepcional en la primera escena (la millor de la peli) i una parella protagonista, Harris i Mortensen, que s’entenen amb una mirada. Tots els ingredients per a un clàssic que no arriba a quallar tot i que es deixa veure.

El més interessant al meu parer la fotografia, la composició dels personatges per part dels actors i especialment el paper de Viggo Mortensen que s’erigeix en protagonista-narrador; i que em recorda molt la seva creació d’Alatriste (s’ha endut a la Gil i encara ho sembla més en algun moment). La creació del personatge clàssic de la literatura espanyola a Alatriste tenia un toc de vaquer americà i ara ha estat aquell el que li ha donat forma a aquest vaquer real al que només li falta l’espasa en l’escena del duel final amb el dolent Irons, una interessant partida d’anada i retorn d’en Mortensen.

La banda sonora correcta i el millor la cançó (canta Ed Harris, sentiu-la a l’enllaç d’aquest post) que clou els títols de crèdits, quan ja quasi ningú és a la sala i alguns estem encara esperant els llocs de localització com sempre que hi ha paisatges desertics no fos que la peli s’hagi gravat al desert d’Almeria

LLibre: La muerte de Amalia Sacerdote d’Andrea Camilleri

Pel·lícula: Outlander de Howard Mcain

Música: You’ll never leave my heart d’Ed Harris (Appaloosa BSO)

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Mònica { 12.08.08 at 9:55 }

Totalment d’acord amb tu Trina!!
En tot el que dius, els millors ,els tres protagonistes masculins sobretot en Mortensen, que és el personatge que per a mi té més interès. La direcció tot i que correcte crec que té alguna errada que Harris hauria d’anar corregin com és algún salt de guió que queda penjat i que no saps com continua el fil de la història. Gil està molt bé i és veritat que és menja a la protagonista, sort que no tenen escenes juntes perquè sinó…. i és que cada vegada li tinc més tirria a la senyora Zellweger i la seva primera escena intentan imitar a l’entrada de Grace Kelly a Solo ante el peligro queda més aviat patètica, no sé que li troben a aquesta noia!!!
buff… m’he quedat descansada eh??? :-)
petons

2 Trina Milan { 12.08.08 at 20:06 }

Mònica,
per això estem..per dir el que pensem i sobretot en cinema, si estàs d’acord, és que l’he encertada ;-) tu en saps un munt més que jo..fins molt aviat, un petó

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>