Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Platxèria a la xarxa

Comunicació i intercanvi són eines que els humans hem fet servir al llarg del temps per a relacionar-nos. No sempre han estat sincronitzades, ni en directe, no oblidem que els tambors o el fum s’han fet servir per a comunicar i interactuar des de temps immemorials.

Les tecnologies de la informació i la comunicació han significat un canvi de concepte en les formes de la comunicació, però són a la fi i a la cap el resultat de la necessitat dels humans de ser a prop uns dels altres. Les xarxes socials són el darrer input de la gran xarxa Internet; Facebook, Twitter, Myspace o Tuenti s’estan convertint en els motors de la conversa entre humans.

Com molt bé apunta Pierre Assouline en una entrevista a La Vanguardia: “la conversa avui es desenvolupa a Internet en comptes de fer-se als cafés…” Llegint-lo he tingut la sensació de que estava parlant de mi i d’aquest blog, que no en va es diu Platxèria que significa: Fet de passar el temps alegrement dos o més conversant, fent gatzara, etc segons el Diccionari de l’IEC.

La constatació de que el món es desenvolupa en una realitat virtual paral·lela no és una història cinematogràfica com la de Matrix, és una realitat que modifica els nostres hàbits i la nostra forma de fer, tant per a les relacions personals com per les de feina o les polítiques. La utilització de la xarxa del presidenciable Obama li està donant a la campanya nordamericana una vessant fins ara desconeguda, la de fer sentir la veu de la gent directament al candidat i també la de que aquells que estaven allunyats de la participació política, especialment els joves, s’acostin i mostrin interès per votar.
Els mitjans de comunicació estan veient com el periodisme ciutadà estan prenent valor i forma no despreciable, i obliga als grans a posar-se les piles, com La Vanguardia que està demostrant un interés especial per la seva presència a la xarxa, ara amb una estratègia innovadora com és la de posar el seu arxiu a disposició de tothom amb una hemeroteca que és un dels recursos informatius més complets de la nostra història. Tot plegat per a sobreviure com a mitjà.

No es pot ser apocalíptic en aquest terreny, s’ha de ser integrat, s’ha de saber estar en el món de la xarxa i aplegar les eines que ens facin factible viure el temps que ens ha tocat. Ho deixo aquí per ara que el meu fill em crida perquè ha acaba de crear una música al seu mòbil nou i m’està demanant que l’escolti amb ell mentre em fa una foto i l’envia al meu correu perquè la pengi al Platxèria…el que dèiem…

Llibre: L’irradiador del port i les Gavines de Joan Salvat Papasseit

Pel·lícula: Matrix de Larry i Andy Wachowski

Música: Mr. C.I. de Michel Camilo Trio

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

8 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 10.26.08 at 19:41 }

Trina,
Es pot coincidir del tot, o més o menys, o a vegades gens ni mica amb els teus plantejaments però haig de reconèixer que llegint el teu blog sempre n’aprenc alguna cosa, alguna cosa bona vull dir.
Bona rentrée demà!

2 Trina Milan { 10.26.08 at 19:51 }

Miquel,
és una honor que em diguis que n’aprens coses bones amb el meu blog. Intento no dir coses en les que no crec, coses que no puc contrastar o coses que no sento de veritat…no és fàcil…el “retalla i en enganxa” és més fàcil a la xarxa però intentar ser coherent és una norma que em van ensenyar de petita i que no puc obviar…una abraçada

3 Ferran { 10.26.08 at 22:32 }

Sovint es diuen coses com que les noves tecnologies ens “deshumanitzen”, ens allunyen dels altres, ens individualitzen… Potser en certa manera, potser, hi hagi una petita part de veritat, però encara és més cert que gràcies a les eines actuals… tu i jo hem xerrat mentre fèiem un cafè “presencial”, oi?

Bona setmana.

4 Trina Milan { 10.27.08 at 13:25 }

Ferran,
Ferran,
exacte, les no ves eines tecnològiques ens acosten en comptes d’allunyar-nos, és una veritat real…només cal saber fer servir el que ens proporciona el món virtual per a fer-ho real..com per exmeple fent una café després de molts comments…
salut amic

5 jordi { 10.28.08 at 0:17 }

…:-))

6 Trina Milan { 10.28.08 at 9:27 }

Jordi,…..;-)))

7 Artur { 10.28.08 at 18:57 }

Una de les definicions d’intel·ligència és precisament la capacitat dels individus d’adaptació a l’entorn. I amb les noves tecnologies, noves eines, les persones podem millorar el coneixement, la comunicació, la informació, etc…

8 Trina Milan { 10.29.08 at 8:19 }

Artur,
fer rendibles les eines tecnològiques per a desenvolupar la inteligència ha de ser la fita dels qui creiem en elles, dels integrats; els qui no s’ho creuen, tampoc han cregut mai en que els humans poden fer més, poden anar més enllà, utilitzar la inteligència és tecnologia humana..salut amic

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>