Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Compartim. Gestió del coneixement

El repte de compartir coneixement en els nous entorns és de tots, però especialment rellevant en les administracions públiques. El deure de servei cap al ciutadà comporta que l’administració pública s’ha d’avançar en les estratègies innovadores que es requereixen a cada moment. La gestió del coneixement en els entorns cooperatius de la xarxa és un dels procediments clau en el concepte de treball actual, per això ha de ser una eina incorporada a tota l’administració pública.

Un exemple del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya és un model molt interessant d’aquesta gestió del coneixement compartit: Compartim. En aquest blog podeu trobar notícies i informació de tot el programa, i podeu participar fent comentaris.

Hi ha però una sèrie d’eines del programari i la xarxa on els responsables proposen procediments de cooperació i acció en el context de la tasca diària dels treballadors del Departament, però a més està obert a tots aquells interessats en modelització de gestió del coneixement i saber compartit. A l’espai Socializame us podeu donar d’alta i participar en els wikis, tallers i activitats d’intercanvi en la xarxa, a partir d’un perfil personal.

Les paraules clau són : coneixement, formació, compartir, cooperació, interacció, persones, innovar, emprendre, aprendre. Idees que són presents en molts dels projectes i accions que es porten a terme a la xarxa i que s’estan posant de relleu també en entorns reals, a partir de la pròpia activitat virtual. Per això proposen la III Jornada de treball del programa Compartim per al dia 4 de novembre, i si voleu us podeu donar d’alta al seu espai cooperatiu i fer propostes temàtiques i d’activitats per a la pròpia Jornada. En aquest moment es parla de wikis, espais cooperatius temàtics, millora de les CoP, processos de decissió i treball en xarxa.

Tot plegat una bona proposta procedimental on les eines tecnològiques estan al servei de la gent, alguna cosa més que una idea, una necessitat real.

Llibre: New Horizons in the Study of Language and Mind Noam Chomsky

Pel·lícula: Babel d’Alejandro González Iñárruti

Música: Feel de Robbie Williams

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

3 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 jordigraells { 10.16.08 at 10:23 }

Gràcies, Trina, per referir-te al programa Compartim des del teu conegut bloc. Hi ha un petit error en l’enllaç al bloc que gestionem Gestió del coneixement .

En el bloc social http://compartim.socializame.com pretenem que tothom proposi i voti les idees que conformaran d’entrada els dos tallers de la Jornada del Compatim de 4 de desembre, a la qual esteu tots convidats (CEJFE c/ Ausias March 20 08010 BCN). Obrir, des de dins de l’Administració, l’oportunitat perquè la gent participi en els continguts de la Joranda segurament, a més de ser un procés 2.0, constitueix un pas decisiu per materialitzar a l’Administració processos de construcció de la intel·ligència col·lectiva. Solucionant al mateix temps problemes tan candents com la falta de participació-motivació dels empleats.

Us animo doncs a participar d’aquest procés. És molt senzill i no treu gens de temps!

2 Trina Milan { 10.16.08 at 10:38 }

Jordi,
esmenat el petit error..ara ja es pot visualitzar.
Gràcies per compartir amb tots el vostre coneixement, ens hi trobarem sempre en activitats com aquesta.
salut

3 ICTlogy » From Social Networks to Virtual Communities of Practice. Beyond e-Inclusion through Digital Literacy (II): the Case of the Catalan e-Justice Community { 10.27.08 at 11:51 }

[...] Compartim. Gestió del coneixement [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>