Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Innovar: qui somia, transforma

El Cercle del Coneixement, dins la seva programació de sopars-trobada, ens va proporcionar ahir nit una experiència enriquidora i d’aprenentatge amb la presència de Miguel Saenz de Viguera, assessor de la direcció general d’Innobasque , institut per a la innovació del País Basc.

El Sr. Saenz de Viguera ens va proporcionar un inmillorable mostra d’energia vital capaç de transformar-se en convenciment del públic assistent, només en 20 minuts de platxèria electritzant.

Algunes frases del ponent:

- Catalunya i Euskadi han d’anar plegades en innovació

- La inclusió i la internacionalització són imprescindibles per a innovar

- Els postgraus i màsters són una oportunitat, la formació contínua és el present i el futur

-  La crisi no és conjuntural, ha vingut a quedar-se, en realitat és un canvi de paradigma socioeconòmic

-  Gestionar el canvi és el veritable repte

- Un equip de líders amb idees i una societat formada, són la clau

- El treball en xarxa, la cooperació i la gestió del coneixement i la informació són les eines

- Qui somia transforma

El terme innovació està en boca de tots, i en la tertúlia posterior  varem poder preguntar què volia dir això i com ho entenia el convidat. No puc escriure tot el que vam parlar, però vull destacar que els valors bàsics del seu plantejament van ser la formació, la xarxa, la cooperació, l’intercanvi i el lideratge, posant la passió i la voluntat per davant dels fets. En algun moment va sortir el tema del català emprenyat o del català perplexe; des del seu basquisme profund (és de Bilbao …) ens va “retreure” amistosament que no ens deixessim portar per aquests adjectius sense contingut. Va apel·lar fets com el que dues universitats catalanes estiguin en el top 100 de les mundials, mentre de basques no n’hi cap; o a la capacitat de la societat catalana de reinventar-se, de fer innovació com la del procés d’immersió de la llengua catalana el sistema educatiu, o a l’altíssim nivell de benestar de Catalunya. Tot plegat una injecció de coneixement i entusiasme que ens va contagiar a tots els que hi erem.

La gent del Cercle per al coneixement tenen la capacitat de generar xarxa a cada nou invitat que porten, el seu president, Enric Canela l’encerta sempre. Serà difícil de superar, però gràcies per permetre’ns ser-hi.

Llibre: Educación para la innovación de Miguel Saenz de Viguera

Pel·lícula: Burn after reading dels Germans Coen

Música: Vivir sin aire de Maná

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>