Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Inici de curs, amics i valors

Ha començat el nou curs escolar i el Servei Educatiu del Vallès Oriental II l’ha celebrat amb una conferència del meu amic Dídac Lee, al qual he tingut el plaer de presentar i acompanyar en aquest acte.

Davant de 150 mestres i professors del Vallès, en Dídac ha desgranat la seva experiència de nen diferent que necessita adonar-se de que la seva diferència de físic i de cultura no era cap handicap per a aconseguir estudiar i tenir éxit en la nostra cultura. Ell, un nen xinès a Figueres, va ser dels primers nouvinguts que sense aules d’acollida ni plans d’entorn van haver de buscar-se una identitat en aquesta cultura d’acollida que és la catalana. A partir d’aquesta experiència trencadora, ell ha sabut convertir-se en un emprenedor d’éxit que amb tres empreses, s’està plantejant una obertura a Silicon Valley, desprès de les d’Argentina, Barcelona i Girona.
El més interessant per mí ha estat però el contingut referit a la importància dels valors en la organització de les seves empreses, que ell ha recuperat de la seva vivència personal: la voluntat de realitzar-se, el respecte als altres, el treball en equip, la passió pel que fas i la necessitat de tenir fites pròpies que t’ajudin a realitzar-te personalmet. Tot plegat una lliçó magistral per a uns mestres que van sortit encantats de trobar en ell un exemple de la feina que molts estan fent a les seves classes amb els nostres alumnes nouvinguts, però també pels nostres alumnes autòctons que necessiten estímuls per a tirar endavant dins d’un context social canviant i modificat per la tecnologia i el món audiovisual i multimèdia del qual en Dídac és un gran exemple.

I si em permeteu, faré un esment personal, que no faig normalment en els meus posts, però estic obligada. Ahir en aquest acte vaig fer el meu acomiadament com a responsable del servei que l’organitzava, desprès de 20 anys, per anar a ocupar-me d’altres responsabilitats a la Conselleria d’Educació, i no puc menys que agraïr a tots els mestres i professors de Mollet, Montmeló, Montornés,Parets, La Llagosta, Sant Fost de Campcentelles, Martorelles, Sta Maria de Martorelles, Vilanova del Vallès i Vallromanes, amb l’equip d’inspectors i la gent del Servei educatiu, especialment del Centre de recursos pedagògics, tota la seva professionalitat, la voluntat de treballar amb i per als alumnes i l’amistat amb ells. Les paraules del Manel a l’acte i l’aplaudiment i les abraçades, em van fer emocionar (sort que tenia al Dídac al costat que em feia riure per no plorar d’emoció…).Gràcies a tothom.

El món de l’educació és així de dur i d’emocionant, els reptes molt grans, les persones molt vàlides, la importància de la feina de l’escola fonamental en la nostra societat. Un món al que val la pena pertànyer.

Llibre: Nous reptes per a la formació del professorat de Marta Duñach i Joan Badia

Pel·lícula: Ça commence aujord’hui de Bertrand Tavernier

Música: Wah yeah d’Antònia Font

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>