Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Vacances i viatges II


Els viatges tenen capítols que recordem amb guió i foto, són històries viscudes que ens acosten al món i a nosaltres mateixos. En aquesta mini història que recordo aquests dies, Austràlia es mereix algun apunt més. Massa gran i massa intens com per despatxar-la en un post, tot i que sigui amb l’Uluru.
Perquè la següent para va ser la Gran Barrera de Corall a la costa est del continent australià, a Queensland, que no en va se’n diu perquè les reines sempre han gaudit del bo i millor. Un paisatge selvàtic, tropical, res a veure amb el desert de la gran muntanya sagrada.

A Port Douglas vam pujar en un iot fantàstic que et porta fins a la Gran Barrera i allà, amb la por al cos, vam fer snorkel envoltats de mantes i taurons, i amb els monitors ben a prop. S’ho val. Els milers de peixos de colors, els coralls, l’aigua neta i transparent, eren com a les pel·lícules i més. Una experiència que no s’oblida i que vam acabar al pub del port bevent unes cerveses ben fredes i mirant rubgy als pantallots amb una gernació d’australians bojos que cantaven Good save the queen…és el que hi ha.

Llibre: Remembering Babylon de David Malouf
Pel·lícula: Master and commander de Peter Weir
Música: Soundtrack Boccherini per a Master and Commander

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

5 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ferran { 08.07.08 at 9:33 }

És curiós: no sé perquè, Austràlia no m’ha cridat mai l’atenció. Sé que hi ha paisatges preciosos i tot plegat. ¿Potser és que penso que hi ha paisatges preciosos més a prop, que no cal un viatge de 24 hores per veure’n? Potser.
En canvi, també la Xina és a l’altra punta del món, i en canvi em crida molt l’atenció.
L’experiència, ¿et va sorprendre? Vull dir, el que hi vas trobar, ¿va respondre les teves expectatives? ¿t’esperaves més?
¿Com va anar?

2 Trina Milan { 08.07.08 at 9:54 }

Ferran,
d’entrada a mi també m’atreu més la Xina per cultura i història però és el viatge programat per a l’any vinent. I sí, és un llarg viatge, són 26 hores si tot rutlla bé als aeroports, que no sempre.
Però haig de dir que Austràlia em va sorprendre agradablement. La varietat de paisatges és espectacular, és un continent que està poc poblat i amb contrastos naturals increïbles. Això ja s’ho val, però a més el tema de la relació entre els colonitzadors anglosaxons i els aborígens em va sobtar i em va interessar molt. Sóc antropóloga i aquest és el meu tema, i jo no n’era conscient de la brutal aculturació que s’ha fet amb els aborígens australians, pitjor en alguns casos que el que s’ha fet a l’Àfrica per exemple. Ells mai arribaran a tenir un estat propi, segur, i Austràlia era tota seva fa només dos segles…a més la seva concepció de la vida i la seva cultura són molt especials, tenen una relació directa amb la natura, mitjançant el que ells anomenen “Món dels somnis” on es creuen els animals, els humans, els esperits de la terra i del cel…és una forma d’entendre la vida que si no es cuida desapareixerà. Bé..no sé si he respòs, en tot cas, el viatge s’ho val, no és intercambiable amb Xina, és un altre món.
Salut Ferran

3 Miquel Saumell { 08.07.08 at 10:13 }

Trina, als pobres desgraciats que passem l’agost de guàrdia a Bcn ens fas venir salivera. Això no s’hi val. Parles de l’estat de Queensland i et diré una cosa que previsiblement no saps ni sap ningú dels teus lectors. A mi m’ho van explicar fa anys. La ramaderia vacuna d’una bona part de Queensland (tot l’estat menys el sud) està afectada per la garrapata (no sé com és en català, en anglès es diu tick). Els cuiros que se n’obtenen pateixen d’aquest defecte i són bastant més barats que els de Victoria, New South Wales o els millors cuiros australians, els de l’illa de Tasmània. Abans una bona part d’aquests cuiros venien a Europa, avui en dia van quasi tots a la Xina i altres països del far east. Saber això no et farà pas més rica però si molt més sàvia, i no vegis el tanto que et marcaràs si un dia que estiguis amb australians ho deixes anar a la conversa com qui parla de la cosa més normal.

4 Trina Milan { 08.07.08 at 10:33 }

Miquel,
ets un pou de saviesa..gràcies!
Austràlia és tan diversa que no m’extranya gens el que expliques..de fet passa que alguns animals visquin en una part i siguin desconeguts en una altra, tot i que l’arribada dels anglosaxons va fer que es modifiquessin hàbitats i que desapareguessin espècies, com ha passat a d’altres llocs colonitzats. Per tant també és natural que hi hagin produccions com les que comentes amb aquestes diferències, però t’agraeixo molt la informació, serà utilitzada convenientment ;-)
una abraçada

5 Octavi { 08.25.08 at 21:34 }

Pertinent elecció de la música, resulta que a la novel·la de l’Obrian, el personatge del metge és mig irlandès i mig català. Quina coincidència, oi?

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>