Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Sense metges i sense estudiants de medecina

Incongruència, es diu d’un fet que és contrari a la situació que el produeix…és a dir: com pot ser que faltin metges a Catalunya, que la nota de tall per accedir a la facultat de medecina sigui la més alta i quedin milers d’estudiants sense lloc per poder estudiar la carrera?
Que m’ho expliqui algú perquè no ho entenc.

Fa uns dies varem sentir la Consellera Geli dir que donarien per bones les titulacions estrangeres d’alguns països per poder donar entrada a metges formats fora de Catalunya, davant la manca de metges que surten de les nostres universitats; i jo pensava, doncs per al futur augmentaran les places a les facultats, doncs sí, però d’una manera tan minsa que no serveix per a cobrir la mancança total.

I ara què? a posar pedaços als nostres ambulatoris i als nostres hospitals? Ahir una amiga m’explicava que a l’ambulatori li havien recomanat “tortitas” per aplacar el seu mal…no és que jo pensi que les tortitas no són bones, més aviat és que penso que el trasvàs cultural no permet gaires alegries i que la formació per a treballar en els nostres hospitals ha de ser molt qualificada.
Si a depèn quin país no tenen un quiròfan últim model, no podràn formar metges que sapiguen fer-lo anar, mentre als nostres estudiants se’ls nega una plaça a la facultat. Què passa? penso que és mala gestió, que cal millorar l’ordenació de les titulacions universitàries i la relació amb el món laboral…estic segura que és això i que s’anirà per millorar-ho, perquè no serà que als metges que venen de fora no ha calgut pagar-los la formació i se’ls paga menys sou? no?

Llibre: El metge de Noah Gordon
Pel·lícula: Hancock de Peter Berg
Música: Long walk home de Bruce Springsteen

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

10 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Eduard { 07.18.08 at 11:21 }

Hola Trina.

I el pitjor de tot és que com que aquí a Catalunya les proves de selectivitat son força més exigents, moltes d’aquestes places destinades a la formació dels nous metges a casa nostra, estaran ocupades per gent de fora que en acabar, retornaran als seus llocs d’origen.

A vegades penso que tenim massa por del que ens puguin dir, ens tenen tant acollonits amb aquesta cosa estranya del nacionalisme que sembla que haguem de demanar perdó quan volem mirar per nosaltres mateixos.

Ja seria hora de que ens hi poséssim

Salut i €

2 Trina Milan { 07.18.08 at 17:01 }

Eduard,
perdre la por i saber gestionar, va lligat per tenir bons resultats..
tot plegat repensar com volem el país i com volem gestionar-lo;
amb seguretat i fermesa…i rigor.
Tenim feina per endavant
Salut

3 Ferran { 07.18.08 at 21:03 }

Em sembla que uns quants (milers) hem pensat el mateix, quan llegiem la notícies de la nota de tall a la facultat de medicina. No té ni cap ni peus, tot plegat.

4 Artur { 07.19.08 at 20:49 }

És la dictadura de l’absurd. Els que estan motivats per a esdevenir bons metges, han de canviar de carrera per pur formalisme, és a dir, per incompliment d’una qualificació donada segons la quantitat de gent que la vol cursar.

El futur és molt fosc i el culpables s’estan omplint la boca amb paraules boniques i buides, i també les seves butxaques denoten un increment d’emmagatzematge d’euros. Com sempre, els pitjors atesos no seran ells, sinó la gent del carrer.

Es fa tot el possible per apartar els catalans de la medicina mentre fitxem multiculturals substituts sense qualificació homologada. Ells, que tan parlen de l’imperi de la llei l’estan prostituint a cada instant.

5 Trina Milan { 07.20.08 at 11:44 }

Ferran,
i el pitjor és que en ara que tothom ho veu, no es fa res per solucionar-ho…ulls clucs..
salut

6 Trina Milan { 07.20.08 at 11:45 }

Artur,
de tota manera ve de lluny aquest problema, no és d’ara…la situació de les titulacions universitàries i la seva relació amb el món laboral és un tema a resoldre que dura massa..
salut

7 Enric I. Canela { 07.20.08 at 16:10 }

Trina,
La culpa no és del Govern català. Ha augmentat les places. Conclusió, ve més gent de fora. El problema és que en tenir un districte obert ve tothom. La prova de selctivitat no sé si és més dura que a altres llocs, és simplement una vergonya. Primer perquè aprova tothom i només serveix per ordenar en algunes coses entre elles Medicina. S’hauria d suprimir, però això depèn del goven espanyol. Una vegada m,és el no poder fer polítiques pròpies ens obliga a pagar dues vegades la formació d’altres i a no poder solucionar els nostres problemes. En aquest moment no tenim més solució que esperar a què Aragó, Balears, València, etc. augmentin l’oferta.

8 Trina Milan { 07.20.08 at 17:38 }

Enric,
gràcies per la teva aportació, és justament a això al que em refereixo quan parlo de responsabilitats polítiques. El Govern central en té les seves, i penso que el nostre, en funció de com planifica i relaciona el sistema no universitari amb l’universitari, també. Cal revisar també la relació de la universitat amb l’empresa, amb el món laboral i fer planificacions a llarg termini que no ens aboquin a situacions com aquesta. és per això que em sembla que cal fer una política real referida al sistema educatiu i a com es preveu la necessitat sociali econòmica del país per preparar als nostres estudiants com cal.
Gràcies de nou, fins aviat

9 Marchelo { 07.22.08 at 16:34 }

Hola Trina,

En la meva opinió el problema és el corporativisme existent en el col·lectiu dels metges. Ningú vol perdre el seu status, i no hi ha dubte que augmentar el nombre de places comportaria la renuncia a certs privilegis. M’imagino que el Col·legi de metges no vol que ens passi com als advocats, que n’hi ha sota les pedres. La Generalitat i el Govern de l’Estat poc poden fer, només pressionar perquè s’augmentin el nombre de places.

Salutacions!!

PD. esteu invitats a passar-vos pel meu bloc de cine!

10 Trina Milan { 07.23.08 at 16:13 }

Marchelo,
benvingut a Platxèria. He passat pel teu bloc i està molt bé..tornaré..
salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>