Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Good nigth and good luck i la "niña"

Que les escasses referències a la dona en el debat d’ahir fossin “la niña” i la violència de gènere” només fa que posar de relleu la nul·la visibilitat del 51 % de l’electorat que votarà diumenge. Ni tan sols en la banda estètica del debat, allà on s’espera la presència “femenina”, va ser rellevant perquè el paper reservat a la moderadora en un debat de mentida és insubstancial. Així i tot, la presència d’Olga Viza va acaparar els llums de les càmeres i va omplir la pantalla amb la seva jaqueta rosa i la seva veu profunda. Si l’haguessin deixat, hagués portat un debat com cal.

Entrant en els continguts, va ser “más de lo mismo”, afegint-hi una cert posat emprenyat de Rajoy que havia de fer-se valdre davant el president del govern, que començava les intervencions. En un primer moment va semblar que ho aconseguia, especialment amb el tema dels preus dels productes de primera necessitat, però després es va ficar en un “jardí” amb el tema del terrorisme i de les responsabilitats. Zp el va acorralar sense contemplacions, i va anar recuperant-se del feble inici.

Pel que es refereix a Catalunya, ens van tornar a fer servir de bumerang, amb una barroera utilització del tema del català per part d’en Rajoy, que Zp no va saber acabar de defensar amb totes les de la llei. Es ben be que els importem molt poc a tots dos, encara que un, en Rajoy, fa un posat més dur que Zp però la realitat ens ensenya que tots dos, quan han de prendre decisions, les prenen amb els mateixos criteris, de Madrid al cel que diria aquell…

Acabaren amb pràcticament la mateixa eina oratòria que el primer debat, la “niña” finalment esmentada per en Rajoy en l’únic recurs a l’humor que es va permetre i el Good nitgh and good luck de Zp.

Una conclusió i una aposta. La conclusió és que ens manca molta pràctica democràtica per a fer política en aquest país, la única cosa que Olga Viza es va permetre dir va ser que aquest no fos el darrer debat i que els propers fossin veritables debats; quin paper més deslluït el dels periodistes en aquest cas.
I l’aposta, guanyarà el PSOE, sense majoria absoluta i acordarà pactes amb qui pugui, especialment amb els partits catalans i bascos, i amb tots quan convingui.

Música: Yes we can Obama song by will.i.am
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2fZHou18Cdk]

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 marius { 03.05.08 at 15:50 }

Pel que fa a l’ús de Catalunya com eina “llencívola”, Rajoy la va usar perquè això dóna vots fora de Catalunya, y ZP no va respondre perquè altrament, li faria perdre vots fora de Catalunya.

Aquest és un dels problemes de Catalunya, que no votem prou al PP. En aquestes circumstàncies, el PP pot deonar puntades de peu a la nostra canyella, i el PSOE en té prou amb dir: – O jo o el PP (si no vas ells tornen, per exemple). I per tant, se’ns pot pixar a la solapa, que seguirà tenint els mateixos vots.

I si no, una aposta. Estic d’acord amb que guanyarà el PSOE sense majoria absoluta, i que pactarà amb qui es posi a tir, preferiblement l’esquerra crossa (iniciativa), alternativament amb Colalición Canaria, que es deixa, igualment amb el PNV. I només en el cas que no hi hagi més remei, que l’aritmética no sumi prou, mirarà a veure com enganya a CiU.

Ah! I la aposta. Mirem el dia 10 la distribució de vots del PSOE a Barcelona: veurem que al Baix Llobregat, malgrat els AVEs, les rodalies, els 80Km/h, els preus de les cases i de la llet… malgrat tot això, no perdran vots.

El que deia, se’ns poden pixar a la solapa perquè a Catalunya no hi ha la competència del PP. País…

2 Trina Milan { 03.05.08 at 16:19 }

Màrius,
totalment d’acord. És més, si pacten amb CiU serà per rebaixar encara més qualsevol possibilitat de remuntada de Catalunya…les eines llancívoles són com són i el retorn no sempre és el que importa..

salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>