Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Debatre els debats

Si hem de ser sincers, amb el debat sobre els debats ja n’hem tingut ben bé prou.
Tan importants i definitius són els debats a la televisió que han hagut de fer intervenir un mediador, en Campo Vidal de l’Acadèmia de la televisió, per a solucionar un conflicte que portava 15 anys d’història. Doncs, sí.
I ara, que ja tenim debats, són entre els dos partits majoritaris, PSOE i PP, a unes teles concretes, amb un guió concret i amb una tramesa del senyal igual per a tothom que el vulgui.

Hi ha opinions per a tots els gustos sobre el fet de que només siguin els dos candidats dels grans partits els que s’hi enfrontin, de fet és el model americà, com si aquí també tinguéssim només dos partits, però és que de fet, així és. La lluita entre més de dos partits només es dona a Catalunya, Euskadi i Galícia, ja ho sabem.
Llavors, són vàlids aquests debats a due? Doncs sí, són vàlids, sobretot perquè no estem parlant de cap procediment relacionat amb l’exercici de la democràcia, sinó que estem parlant de llenguatge audiovisual, d’allò que se’ns fica a casa cada dia i cada nit, i que ens té el cor robat. Per això és tan important que el debat es faci a dos, que els missatges estiguin controlats i que les franges horàries siguin de prime time per a tothom…l’anunci de la Coca Cola ens donarà la mesura de l’èxit.

Dit això, ens queda el tema dels debats polítics a Internet, aquí encara no els tindrem, han quedat postergats per a la propera ocasió, sempre un pas en darrera respecte de Nord-Amèrica, només estan posant-se de manifest els blocs dels caps de llista, que no són precissament un model d’interacció; és a dir, que encara no han percebut el real sentit de la Web 2.0 ..tot arribarà.
Mentre ens queda saber que els micròfons oberts, fora d’hores, són els que realment ens diuen la veritat..tensió senyores i senyors, tensió a la campanya…

J.L. Rodríguez Zapatero entrevistat per Iñaki Gabilondo
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cEISkG7-gpg&rel=1]

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

5 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 MEZQUETILLASVK { 02.15.08 at 21:26 }

Buen fin de semana Trina.

Mañana me voy con los amigos a la huerta.

Hablar no hace daño a nadie o eso creo.

2 marius { 02.16.08 at 11:44 }

A mi m’agradaria que els debats fossin quasi obligatoris en cada elecció, no només si els aparells dels dos grans partits opinen que els hi podria anar be per l’estratègia, segons els dictin les enquestes pròpies (les oficials són amanines – interpretades, diuen-) i en espera que el candidat li pugui anar be el debat.

M’agradaria que a més dels dos liders (o el que siguin) nacionals, hi haguessin debats en altres circunscripcions: erquè no aquí la Chacon, en Dural, el de la bici i en Ridau? dos a dos, tots a a l’hora…

Be la resposta és clara: us imagineu un debat amb la Chacon i el Duran i en Ridau? – ep!, sense chletes, eh? – Dons això

3 Trina Milan { 02.16.08 at 15:24 }

Mez,

hablar siempre es lo mejor..siempre…
Oye, me das una envidia con lo de la huerta…tomates con olor a tomate, lechugas frescas y jugosas…pásatelo muy bien..que a la vuelta seguimos…
besos

Marius,
m’imagino el debat que proposes però al Polònia..eh? jajajaj…
Penso que els debats són sempre interessants, que n’haurien de fer més i tots amb tots, dos a dos, tres a tres..i el que calgui…i a mullar-se, encara que sigui amb la xuleta escrita a la ma..:-)))
una abraçada

4 MEZQUETILLASVK { 02.17.08 at 21:25 }

Un besito Trina.

Desde luego que hablar siempre es positivo.

Sobre el proyecto de la huera, en realidad es intentar construir y comparitr un proyecto entre un grupo de amigos e iremos viendo como se desarrolla.

Este fin de semana hemos visto la casa del maestro del pueblo que nos la alquilan por 150 €, y si bien esta hecha una ruina, seguramente la pillaremos y la apañaremos. Logicamente empiezan a surgir los miedos de compartir con amigos y de poder fastidiar una relación, pero creo que merece la pena intentarlo y constuir en positivo. En mi opnión es una forma de hacer política.

Tambien tengo una vida que me permite tener tiempo y disfrutar del campo y de aquellas actividades que me enriquecen como persona. A mi compañera que esta saliendo de una depresión puede venirle bien. A raiz de Virus del paliloma Humano ha sufrido una conización y una histerectomia y ha decidido abanadonar la pequeña empresa que tenia con su amiga y socia. En fin, vamos intentar crear y disfrutar aquellas cosas que no tienen que ver con lo matterial, pero que son tan o más importantes.

5 Trina Milan { 02.19.08 at 11:05 }

Mez,

ostras!….la vida puede ser muy dura pero también muy gratificante. Seguro que estais empezando un proyecto emocionante que os darà muchas satisfacciones.
Un abrazo muy cálido

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>