Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Catosfera, resum

Les primeres Jornades de la Catosfera s’han acabat.
Una gran sorpresa per moltes raons. Perquè han estat més interessants del que semblava, perquè hem obert expectatives i debats a dojo; perquè ens hem conegut en directe, després de molt de temps de saber-nos a la xarxa.
Felicitacions al Marc i a tot l’equip.

Per parts, el primer dia, atapeït. Intensa conferència inaugural; menys interessant del que semblava la taula de Partal i Varela, moderada pel Saül Gordillo. I molt passats en el temps perquè la taula d’educació, molt més interessant, moderada per Pitu Martínez, responsable de projectes TAC per l’educació del Departament d’Educació es va quedar amb poca gent per l’hora. S’haurà de revisar per a altres trobades el tempo i les temàtiques, per donar a tothom i a tots els temes l’oportunitat que es mereixen.

Segon dia, ple a vessar. De molt alta qualitat la taula de literatura, moderada per Toni Ibañez, idees i comentaris a nivell i esperem amb candeletes el llibre que editarà Cossetània.
Interesantíssima la taula d’emprenedors, especialment Didac Lee, per a prendre lliçons de savoir faire en tots els camps.
Decebedora la taula de polítics, només es va salvar Carles Puigdemont, a un gran nivell de coneixement i ética; i Raül Romeva; els altres, no. Absolutament impresentable la cobertura dels mitjans, en general no hi eren, i quan van arribar els polítics s’hi van abocar, per a alguns és clar. Lurdes Muñoz va sortir de la taula mentre els seus companys parlaven per a donar una entrevista a TV3, que en la notícia posterior no va dir res dels altres ponents (excepció de Joan Ridao) ni dels organitzadors..sense crosta?….
Èxit total del meu amic Eduard Díaz amb el taller de blogs, de mitja hora prevista a dues hores llargues…s’haurà de repetir.
La tarda va tenir una taula de periodisme digital i ciutadà molt interessant, moderada per Eduard Batlle, periodista d’El Punt, on es van assenyalar alguns dels punts de fricció entre el que significa fer un blog i opinar políticament i els diaris digitals, el periodisme oficial i el periodisme ciutadà. Opinions per a tots els gustos, especialment interessant Bottup, presentat per Pau Llop.

Darrer dia, taula de blogs de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, dels homes del temps a Polònia, passant per tot un espectacle el Ganxito, és clar que aquests són blogs comercials i fets per empreses, no és el mateix.
Finalment, els mitjans i els blocs, amb exemples de com la ràdio o la televisió s’estan adonant del fenomen blog i l’incorporen als seus programes, com RAC1 i el seu espai Bloggies d’ El Món a RAC 1, conduït per Mar Poyatos.

Resumint, gran nivell dels ponents, demostració de força de la catosfera, dels blogs en català que com algú ha dit, són una potència a Catalunya perquè som una nació sense estat i tots els instruments ens serveixen per fer-nos veure en el món.
Clara majoria homes en el món blogger. Necessitat de fer rendibles el temps i els interessos per a molts, en línia amb el que significa la importància de la xarxa en la nova societat del segle XXI, potencialitats que encara estan per descobrir com la creació de nous models de relació entre persones, les xarxes personals…
I sobretot, el fet demostrat de que darrera qualsevol mitjà, instrument, eina; des de l’impremta fins al blog, les persones es cerquen entre elles, s’interessen per qui hi ha al darrera de l’escrit o de la foto; miren de fer-se veure i intenten interaccionar…la més vella i bella història dels humans al món.

Música: You’ve got a friend de James Taylor
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7vY1peG8gHQ&rel=1]

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

14 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 David { 01.27.08 at 18:06 }

Coincideixo en les teves anàlisis i també he trobat a faltar més presència femenina. I coincideixo també amb la crítica al tractament televisiu.

2 Trina Milan { 01.27.08 at 18:15 }

David,
gràcies, crec que tots tenim feineta per endavant..però de la bona, i aquests dies han estat una mostra del que pot arribar a ser la catosfera…

salut!

3 Eduard Batlle { 01.27.08 at 18:58 }

Brillant i necessari resum i esperem que la II trobada tingui més representació femenina. D’acord!

4 Trina Milan { 01.27.08 at 19:55 }

Eduard,
et felicito per la taula que vas moderar..gràcies pel detall de nomenar-me en el teu comentari inicial.
La propera trobada serà encara millor, segur..
una abraçada

5 Eduard { 01.27.08 at 20:38 }

Hola Trina, excel·lent comentari que resumeix fidelment el que ha estat aquesta trobada.

Moltes gràcies pel teu comentari sobre el meu taller (és nota que som amics, ja ja ja) i tal i com hem comentat aquest matí, la presència femenina hauria d’haver estat un esfor´addicional, tot i que amb el poc temps que ha tingut el Marc i tot l’equip, no se li pot demanar res mes del que ja ha fet, que ha estat molt i de qualitat.

En la propera, Catosfera II, que proposi des de ja es celebri a Girona, és un dels aspectes pendents que s’haurà de sol·lucionar.

Salut i €

6 Trina Milan { 01.27.08 at 22:22 }

Eduard,
recolzo absolutament la proposta de que la segona sigui a Girona, m’encanta aquesta ciutat…
Per al que calgui a la vostra disposició. Segur que el Marc estarà d’acord…

Salut, molta salut..

7 vpamies { 01.28.08 at 13:31 }

Trina,

El combat entre bloc i blog vam haver de matinar molt el diumenge, amb poquet públic, però també vam existir.

De moment poques cròniques, perquè encara no és disponible el video de la taula, però es va desenvolupar pels camins de la concòrdia i la cerca d’una transversalitat imaginativa que permeti alguna solució de consens abans que el temps s’encarregui de ressituar una i altra proposta.

Vam poder veure el millor i pitjor de cada proposta, i penso que el resum hauria de ser que no hi ha vencedors i vençuts, que no hi ha errats i valedors de l’única veritat, sinó que cada proposta se sustenta en unes raons que cal valorar i sopesar amb calma.

Tan de bo el debat continuï ara, després de les Jornades i puguem, per exemple arribar a alguna resolució per a la Catosfera 2009!

Salutacions cordials

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

8 Trina Milan { 01.28.08 at 15:18 }

Víctor,
gràcies per la teva aportació, no vaig poder ser a tota la vostra taula, i per això no he explicat gaire res…sorry…però estic d’acord amb tu, per a les Jornades 2009 hem de fer molta feina virtual, hem de seguir donant-li canya a la catosfera, i jo em quedo amb la sensació de que a totes les taules, malgrat petites desavinences, molt saludables, tothom tenia clar que érem un grup de gent amb molt en comú i això ens permetrà fer moltes altres coses..sentiment de pertinença, d’identitat, en aquest nou món virtual que, desprès de Granollers, és bastant més real.
Una abraçada

9 MEZQUETILLASVK { 01.28.08 at 21:11 }

Que envidia…

Bueno, para daros envidia a vosotras/os he estado tres dias en la huerta de un amigo trabajando, podando, talando algún árbol para hacer un puente porque en mitad de la huerta pasa un arroyo y hoy en concreto nos hemos comido un cocido, los amigos y sus padres…! hacia un sol maravilloso y enfrente teniamos unas peñas por donde pasaban la ovejas !… ! maravilloso !

Gracias, por el resumen y tus impresiones de la catosfera, mañana me detendré más en profundidad.

Abrazos.

10 Trina Milan { 01.28.08 at 22:12 }

Mez,
me das una envidia tremenda…te lo aseguro…tambien te digo que me hubiera gustado que estuvieses en Granollers este finde, ha sido genial..saldran cosas importantes de esto, seguro y te gustarán, se habló de respuesta civil a políticos, de periodismo ciudadano..enfin de cosas muy buenas..no tanto como el cocido pero buenas..
un abrazo

11 Dessmond { 01.29.08 at 7:10 }

Trina,
Celebro aquest punt de vista teu, sobre les jornades catosfèriques. Del més interessant que he llegit.
Sobre el tema de la presència femenina jo també vaig pensar el mateix, quan veiea fotos sobre l’esdeveniment.
Em sembla “greu” només en un sentit: la visió femenina del món és important, per a que rutlli millor. Però anar a cercar la paritat em sembla un error. Aquí no se li ha barrat a ningú el pas per qüestió de sexe. Doncs que les dones facin el que espontàniament vulguin. Ja ens ho explicaràs tu!.
PS: el paper mediàtic, terrible. Sort que ara està garantida l’objectivitat informativa!.

12 Trina Milan { 01.29.08 at 17:53 }

Dess,
gràcies per la teva valoració, he intentat explicar el que jo vaig viure, que va ser molt i de molta qualitat.
D’acord amb tu en el tema femení, de fet jo estic totalment en contra de les quotes perquè fan pujar dones que no tenen vàlua, ens hem de guanyar el lloc per nosaltres mateixes; de fet és el que moltes venen i venim fent; la més gran revolució mundial del XX va ser la femenina, el canvi de rol, i aquest és el camí. Estem cansades del feminisme carrincló i antic que renega dels homes o de la cura en l’aparença; algunes estem intentant desfer el mite de guapa i tonta, no sé si ho aconseguirem :-) ))
Mentre, t’agreixo infinitament les teves opinions, de fet ets referent per a mi, saps que et vaig nomenar blog amic i que et tinc al meu blogroll, …
Una abraçada

13 Marc Vidal { 01.30.08 at 18:36 }

aquesta edició s’ha fet en poc menys de dos mesos, sense espònsors previs, sense un equip ampli, amb molts entrebancs i portes tancades, la premsa ha estat molt contrària als interessos de les Jornades, les pressions sobre algunes taules ha estat determinant i les places previstes sextuplicades han fet que no tot sortís bé. No obstant varem intentar ser professionals, dormir poc i intentar fer quelcom per Catalunya, per la didàctica, per la blogocosa i per tots nosaltres amb il•lusió i empenta. La propera, amb temps, equip, diners i suports (ara si) de la premsa la cosa pintarà millor. Sóc molt exigent amb mi i el meu equip i nosaltres sabem i coneixem que va anar bé i que malament. Tot s’examinarà aviat i ens posarem a preparar noves històries que sorprendran.

Un petó i espero no se que m’has de proposar… ;-)

14 Trina Milan { 01.31.08 at 19:37 }

Marc,
saps que tot i la crítica del primer dia (que la mantinc) t’he felicitat en públic i en privat. Crec que vau ser agosarats i que heu aconseguit posar una primera pedra en el món dels blogs a Catalunya i arreu..per això et felicito; i també et dic que comptis amb les opinions i la col·laboració de més d’un, com jo mateixa.
Pendents d’una trobada, un petó

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>