Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Catosfera I


Han començat les Jornades de la Catosfera a Granollers.
Èxit de públic total. Una sala plena i una altra quasi plena també.
Els perfils dels assistents: homes, entre vint i tants i quaranta tants anys. Minoria de dones. Bona organització, apretat programa i manca de temps en la darrera taula, la d’educació, a la qual s’ha quedat un terç dels assistents que hi eren a la conferència inicial i a la taula de Codi ètic blocaire.

Bona conferència inaugural, César Calderón ha estat contundent, provocador i ha fet saltar la banca en més d’una ocasió.
Taula de codi ètic blocaire, m’ha sorprès agradablement en Juan Varela, ha dit algunes coses que m’han fet pensar: com es controla l’aparició de dades a Google de forma diferent a Europa que a EEUU; com es dirigeixen opinions a la xarxa, inclús a nivell d’intervencions blocaires i redirigint comments quan cal, partits polítics inclosos.
Com cal pensar en el fet de que el bloc no és un diari digital sinó la digitalització de la persona que el fa, sense més. El plantejament que cal fer-se de la respnsabilitat dels mitjans tradicionals i l’augment de blocs justament per la fallida dels mitjans.
Vicent Partal ha abundat en el mateix, han coincidit tots dos en que no cal un codi ètic blocaire obligatori però sí una mínima norma de “comportament” digital per assegurar la qualitat del que trobem a la xarxa.
Partal ha subratllat el fet de la responsabilitat del periodista i el mitjà convencional davant del ciutadà, front al paper del bloc que no representa només que a la persona que el fa, reclamant però que aquesta persona, si és coherent, ha de dir qui és, d’on ve i a on vol anar, per administrar la credibilitat dels que el llegeixen.

I per acabar, la taula d’educació, molt ben travada i molt qualificada. Llàstima que hagi estat al final del programa del dia i que molts hagin marxat. Així demostren que quan al principi alguns s’han omplert la boca d’activisme polític i de veritat front els diaris digitals i les empreses de comunicació, en realitat estaven defensant una postura individual i endogàmica, perquè si ningú té interès per l’educació, demà ningú farà cap guerra ni serà conscient de res, o potser era això el que alguns tenien al cap quan defensaven a capa i espasa el paper dels blocs. En tot cas, brillant la taula d’educació i amb expectatives que anaven més enllà del que alguns havien esmentat en les intervencions prèvies.

Demà més, segur que molt interessant…perquè mentre, tothom estava connectat al mòbil, al portàtil, fent twitter i entrades als blocs…fent 2.0 en directe…

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Dessmond { 01.27.08 at 10:35 }

L’educació és allò que tothom en parla i ningú sap ben bé que és. Altrament, no se la tractaria d’aquesta forma.
Ara, em sembla que potser hi ha un programa excessivament apretat. Segurament hauria estat millor programar trobades temàtiques, vista la gran aceptació que tenia aquesta. Pot ser en el futur… El primer cop sempre hi ha quelcom que grinyola. Sembla que el conjunt està prou bé, no?.

2 Trina Milan { 01.27.08 at 15:49 }

Dessmond,
les primeres vegades, de tot, sempre són probatòries i de tempteig, alguna cosa no rutlla i d’altres són espectaculars, però haig de dir que aquestes Jornades han estat molt interessants. Crec que en Marc i el seu equip es mereixen una felicitació. I fer-ne més de convocatòries, com aquesta i d’altres, on generar interacció, coneixements i amistats.
S’han generat interrogants, s’han mantingut debats calents, s’han posat sobre la taula dubtes i propostes…pe ra una primera vedaga, ha estat prou bé.
M’hagués agradat trobar-te com he fet amb en Marc Arza, l’Eduard Díaz, l’Eduard Batlle o el mateix Marc Vidal…a la propera segur que sí…una abraçada

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>