Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Penèlope, icona mediterrània a Hollywood

La primera actriu espanyola candidata als Òscars de Hollywood és Penèlope Cruz, dès d’avui per Volver de Pedro Almodóvar.
No és pas qualsevol cosa, és el més gran premi que en els nostres dies pot aconseguir una actriu per la seva feina. Ens agradi més o menys el barem pel qual s’anomenen les candidates, els agradi més o menys, els mèrits i les mil i una inversions de tot tipus que han de fer per arribar fins a aquesta fita.
La vàlua de les pel·lícules d’ Almodòvar està demostrada sobradament, i l’aportació que ha fet a la cultura cinematogràfica contemporània, però Penèlope Cruz no ha estat valorada com a actriu de la mateixa manera. Se l’ha criticat molt per la seva tendència a utilitzar els “amants” famosos per a construir-se una carrera, Cruise, el més conegut. Tampoc han tingut el ressó esperat moltes de les pel·lícules que ha fet a Amèrica, no així les europees que li han valgut premis importants com el Donatello del cinema italià a millor actriu.
Però la candidatura a l’Òscar ha estat merescuda, la creació de maggiorata mediterrània que fa a Volver és magnífica; el paper a lo magnani el broda. Les escenes es suceeixen augmentant l’interès i ella sobresurt amb nota, demostrant que ja s’ha fet una dona dins del plató.
Una dona important en un món difícil, ella s’ho val.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Saltenc { 01.24.07 at 13:16 }

Molt complicat, les rivals són molt fortes

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>