Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Gong Li i el despertar de Xina

Que la Xina desperta als ulls dels occidentals és la canço coneguda, però allà estan passant coses importants i significatives per al món en general.
Els diners que guanyen a Shangai o els turistes que veiem per Barcelona són novetats del gegant asiàtic que ha estat tancat a la coneixença occidental durant molt de temps.
Però, com ho viuen els mateixos xinesos aquest canvi sociològic, desprès del comunisme?
Per a mostra, la darrera pel·lícula de Zhang Yimou, el director que ens a sorprendre i ens va extasiar amb La Llanterna vermella o Sorgo Vermell. Ara ha estrenat, amb la seva actriu fetitxe, Gong Li, La maldició de la flor d’or, on parla de la gran cort xinesa de l’edat d’or dels emperadors del tron de jade, les princeses amb vestits extraordinàris i sobretot, i aquí està la novetat, amb escots espectaculars. Sembla que per a la tradicional societat xinesa el fet de que Gong Li estigui especialment bonica i suggerent, ha significat una sorpresa no gaire agradable.
Gaudirem de l’espectacle, tot i que hi hauria molt a dir, però no ens deixa de sorprendre que sempre sigui escandalosa l’exhibició del cos femení i no els guanys dineraris vergonyosos, en això els xinesos són iguals que la resta del món.
Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>