Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Energies, revolució o negoci

De costat, dues notícies sobre energies que semblen complementàries: El Tribunal Suprem espanyol aixeca les mesures cautelars sobre l’OPA a Endesa per part de Gas Natural (encara que nomès sigui perquè un magistrat s’ha jubilat i ha desempatat el 16 a 16 de vots que hi havia fins ara al Suprem) i l’altra notícia, Brusel·les proposa una revolució verda en el sector energètic impulsant mesures de xoc per aturar la despesa dels governs en energies fòssils.
Que els moviments entre empreses energètiques siguin el pa nostre de cada dia, amanit amb els interessos polítics del moment, ja ho conexiem. Gas Natural vetada per a comprar Endesa, mentre E-ON tenia tot a favor, ha generat en realitat que les accions d’Endesa pugin fins dalt de tot a la Borsa, encara que el seu ínclit president Pizarro (el nom li escau) blandeixi la Bíblia a cada pas.
Que Bielorrúsia i Rússia es venguin el dret de pas del gas per un plat ple d’euros, també ens sona, o que les trameses de petroli es dossifiquin en funció del día que tenen els manaires també.
Tot plegat perquè la Comissió Europea es deixi caure amb un manifest verd i ecologista, defensant el pas cap a les energies renovables i la previsió de perill d’estancament de l’economia si quatre interessats controlen gas i petroli.
Revolució verda i negoci aquest de les energies; quin conte ens conten?
Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>