Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

L’Esglèsia Catòlica i la responsabilitat històrica

Sembla que porto uns dies de fixació religiosa, reis mags i arquebisbes, però no me’n puc estar de comentar la dimissió de Stanislaw Wielgus, recentment nomenat arquebisbe de Varsòvia. Ho ha fet perquè s’ha sabut que durant l’etapa comunista de Polònia, va col·laborar amb la policía política perseguint aquells que no combregàven (i mai millor dit) amb les idees del moment.

A Polònia, l’Esglèsia Catòlica va tenir un paper destacat en la caiguda del règim comunista. De fet l’anterior Papa, Joan Pau II, va ser estendart d’aquesta lluita contra el comunisme, però no sempre i no tothom ha fet el mateix paper.
De fet, l’aparell catòlic ha donat mostres de passar per alt determinats comportaments no precissament étics entre els seus ministres i sacerdots, sense dir ni mitja, com en el cas d’Espanya i la dictadura de Franco; ans al contrari, la col·laboració amb l’aparell va ser absoluta i demostrada, però aquí no dimiteix ningú, clar que si ex-ministres de la dictadura ara són senadors de la democràcia, que hem de dir dels cures.
Aplaudiments per a la dimissió de l’arquebisbe polac, ni que sigui un que rendeixi comptes amb la història.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>