Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Miró, exposició única

A la Fundació Miró de Barcelona s’exposa un grup d’obres úniques de l’artista mallorquí.
Venen de col·leccions estrangeres i cessions temporals a la fundació, per això és fa imprescindible una visita a l’edifici de Montjuïch de Barcelona.
La proposta és especialment interessant perquè recull l’obra de l’artista feta entre els anys 56 a 83 del passat segle, determinada especialment pel compromís social i polític de l’artista.
Obres com “El vol de la libel·lula enfront al sol”(1968) o el seu conegudíssim tríptic “Blau”(1961), són dues mostres de la seva maduresa creativa, del Miró que ja era conegut arreu i que s’endinsava en la investigació i la innovació amb propostes frapants però colpidores en la nuesa estilística acompanyada de l’impacte del color que se’t fica als ulls.
És especialment adequat que hi siguin també obres com “Maig del 68″ sobre la revolució de la capital francesa que va sacsejar els benestants països europeus, o l’anomenada “Tríptic de l’esperança del condemnat a mort” (1974), realitzada en homenatge a Salvador Puig Antich, assassinat per les darreres hordes oficials del franquisme, i del qual es pot veure un magnífic film de Manuel Huerga, Salvador, als cinemes actualment.
Miró sempre jove i sempre per davant de la història, art i compromís units, val la pena anar-lo a veure a la Fundació.
Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>