Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Resultats

Desprès de la no tan llarga nit electoral a Catalunya, les decepcions i les alegries es reparteixen perquè els resultats sembla que no eren ben bé els esperats per molts.
Que CiU no arribès a una àmplia majoria (52-56) ha estat una galleda d’aigua freda per ells que havien fet la campanya més potent, generant la notícia, portant el control i amb un candidat ferm que s’erigia en guanyador de totes totes.

Tampoc el PSC ha tingut el que esperava, haguesin estat més contents superant la barrera dels 40 diputats, i no han arribat, la qual cosa els deixa lluny de CiU i molt per sota dels darrers resultats amb en Maragall; l’efecte Montilla no ha existit.
ERC no estan tan tocats com semblava, i nomès han perdut 3 escons, la qual cos és quasi un triomf donat el darrer període polític i les seves dificultats tan a dins coma fora del propi partit.
PP es mantenen, que per en Piqué és una victòria que li permetrà fer-se més fort amb els seus propis “enemics interns” de Madrid.

ICV ha estat la guanyadora moral del tripartit, i ha reforçat el seu electorat, superant les dificultats d’anteriors comicis, i fent rendir més que cap altre la feina de gestió al govern de la Generalitat, junt amb el descontentament d’altres. I finalment, la sorpresa.
Ciutadans, aquest “partit”? que n’ha tret 3 escons, i que signifiquen un bolet al Parlament, sense definició clara d’ideologia, sí que sabem el que no són: no són d’esquerres, ni democristians, ni socialdemòcrates, ni…què són? la incògnita nomès em porta a pensar que no m’agraden aquells que utilitzen l’estratègia de la negació de l’altre per subsistir. No s’entèn la posició d’alguns “intel·lectuals” com Espasa o Carreras o Boadella en un muntatge que semblava molt teatral. Potser és que no era tan teatral i caldrà revisar per part de tothom, partits tradicionals inclosos, què significa aquesta elecció dels catalans. I el que avisa no és traïdor….

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>