Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)


Dones hindús
Les cultures es diferencien per trets característics que s’estudien en antropologia. Aquests trets són els que defineixen i identifiquen les persones i les seves formes de relació. Per a una cultura a vegades es fa difícil reconèixer o comprendre trets culturals d’una altra, i aqui està la gràcia de l’antropòleg, saber analitzar i sistematitzar les cultures del món, oferint saber teòric.
La India és un país enorme en territori i ric en cultura, antiga i profunda. Per a nosaltres, occidentals, a vegades se’ns fa difícil comprendre determinats conceptes culturals que allà són normals, o inclús d’obligat compliment, i especialment tot allò que es refereix a les dones, tot i que aquí s’assassinen dones cada día i no sembla que tingui aturador.

Sabem de la tradició, ara ja perseguida pel propi govern hindú, de cremar a la pira funerària o apartar de la societat les dones que es queden vídues (veure el film Aigua) ; sabem de la flagrant costum d’avortaments selectius de bebés femenins o de les despeses inpensables en dots pels casaments que es converteixen en purs tràmits econòmics acordats entre famílies. O sabem del dia del Dejuni de les dones asades o Karwa Chauth, pel qual les dones rendeixen honors als seus homes deixant de menjar durant un dia, que aprofiten per comprar compulsivament.
Seguint les indicacions dels antropòlegs hem de saber respectar les cultures d’arreu, hem de ser conscients de que les raons històriques són les que són, i hauriem de poder entendre els altres.
Però tot té un límit, primer el dels drets humans per a tota persona, i segon, quina casualitat que sempre siguin les dones les que porten la pitjor part a la majoria de les cultures. Ser les reproductores comporta això, el control de la producció, és a dir el control de la dona, però potser que comencem a pensar que el control de la producció l’ha de tenir qui produeix. Segur que els economistes ens donarien la raó.
Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>