Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Rubianes solamente…

Pepe Rubianes està portant per diversos teatres de Catalunya el muntatge “Lorca solamente” , sobre textos del poeta granadí…aquest mateix espectacle estava previst que s’estrenès al Teatro Español de Madrid, dirigit per Màrio Gas, la setmana vinent. Ahir algunes veus s’alçaren protestant per aquesta estrena de l’actor que, segons aquestes veus, s’ha definit com a antiespanyol per les declaracions que va realitzar al programa d’Albert Om, El club, abans de l’estiu dient que la unitat d’Espanya no l’interessava (no ho va dir amb aquestes paraules, ell concretament va dir que le “sudaba la polla la unidad de España…”) I ja ho tenim embolicat…

Ell no va estar encertat en el seu moment, però va demanar disculpes i a més va aclarir reiteradament que parlava de determinat període polític, la dictadura, i de determinats personatges que voldrien tornar-hi. No d’Espanya com a realitat social i progressista, de la qual, diu, ell en forma part. Però no hi ha hagut prou per a depèn qui, i l’alcalde de Madrid, Sr. Gallardon, ha anul·lat l’estrena de l’obra, sense més explicacions. I això sí que és greu.

No pot ser que comencem a coartar i prohibir activitats culturals com l’estrena d’una obra de teatre, per molt malament que ens caigui l’actor o el director. O per molt en contra de les seves opinions que estiguem, i menys en un teatre públic com és el Teatre Espanyol de Madrid.

És de denúncia pública i el ciutadans i els polítics no ho hem de permetre, almenys aquells que tot i no estar d’acord, no li tapen la boca a ningú, perquè al final, com en els tristos anys de les dictadures, no podrem dir res perquè sempre hihaurà algú a qui no li agradarà, i ja tenim els jutges per posar un cert ordre….

Sr. Rubianes, amb tot el meu respecte…., Lorca segur que estaria amb vostè, com molts de nosaltres…no defalleixi.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>