Nighthawks és, segurament, el quadre més famòs de la pintura nord-americana. Edward Hopper el va pintar sota la influència del bombardeig de Pearl Harbour i denota el pesimisme i la tristor dels anys de la guerra i la postguerra, quan la vida valia poc i costava d’empassar, fins i tot el got de què els bevedors de whisky d’aquest imaginari diner de Nova York que es veuen representats al quadre.
Ha estat i és tan influent aquesta obra d’art en la cultura nord-americana i mundial, cinematogràfica i contemporània, que és el més representat i copiat de tots a Amèrica del Nord. Ara en fan una obra de teatre, que recrea la imatge i genera la història dels personatges pintats, cobrant vida, tota una metàfora…
Integració de diferents arts en un mateix concepte global, pintura, cinema, teatre…
A l’oferta d’exposicions d’aquesta tardor a Barcelona, que podem llegir a La Vanguardia, hi trobem mostra del mestissatge de les arts, renovant conceptes, i trencant barreres. Pintura amb cinema, música i circ, escultura i fotografia…tota una reafirmació de diversitat, on la barreja és la clau…bella metàfora per a la cultura, la diversitat cultural, per a les persones, l’evolució…
Nitghhawks, falcons nocturns que despleguen les seves ales plenes de propostes en un món on cada vegada és més difícil aturar-se per pensar, gaudir d’un quadre… fem-ho aquesta tardor… a Barcelona…
PD: Freddy Mercury avui hagués fet 60 anys, llarga vida allà on siguis…
Música Bohemian rapsody # Queen
Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris
Rematar l’escrit d’Edward Hopper amb l’homenatge a Freddie Mercury culmina un article escrit amb sentiment. Combina art i música pot ser més que un plaer.
Deixa un Comentari