Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Et trobo a faltar

Tu ja no hi ets, però jo encara et trobo a faltar, i molt! A més d’una brillant professora eres molt amiga meva. I hauria de ser un AMIGA amb majúscules com aquest. Ara, després de tantes converses crítiques i constructives que havíem mantingut tu i jo sobre l’Ensenyament i els sistemes d’Educació, tinc ganes de recordar-te. I si ho faig és perquè quan dubto encara enyoro els teus punts de vista, els teus criteris i la teva manera de fer per saber si ho faig bé. Moltes vegades coincidíem en la manera de visionar les pautes i els models i sempre acabàvem rient i divertint-nos amb les anècdotes que ens explicàvem.

El nostre sistema eductiu està canviant molt i tu ja ho saps. Intentem posar els mètodes perquè cada vegada els criteris que apliquem siguin més professionals, equilibrats, convincents i estiguin basats en resultats esperançadors. Els alumnes, en global, surten preparats dels centres però sempre hi ha molts factors que cal valorar per saber si el camí que construïm és el més apropiat. Et prometo que ho intentem, amb errors això sí: i sempre són tan evitables com inevitables.

Hem lluitat, lluitem i continuarem lluitant, t’ho asseguro.

La nostra societat està canviant a salts de gegant amb les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i dins aquest món tan necessàriament local com global els professors hi tenen un rol important. Els mètodes, els sistemes i els criteris anirant canviant o amotllant-se a directrius canviants, però el més bàsic és que sempre necessitarem els professors i les mestres perquè tota programació sigui competent: vingui de la Generalitat, el govern espanyol i la Unió Europea.

Per tant, a les portes d’acabar els cursos, la nostra educació, en el fons -i molt en el fons-, no ha canviant tant… perquè ja ho veus…, continua depenent dels educadors. Els protagonistes de la nostra professió continuen com a eixos vitals i tant li fa si estem parlant de dies enrere, d’un any, deu anys abans o segles com el XX, el X, el V, etc. I saps per què? Perquè una pissarra d’una classe com la de la imatge mai podrà estar buïda de continguts. I especialment, de PROFESSORES i PERSONES amb majúscules com ho eres tu.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>