Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Brasil i Catalunya, la cultura en majúscules


Gilberto Gil i Ferran Mascarell s’han trobat a Barcelona per signar un acord de col·laboració cultural entre Catalunya i Brasil. Sembla desequilibrada la relació, Brasil, enorme país en territori i en cultures diverses, Catalunya, país petit això sí amb una gran riquesa cultural. Aplaudeixo aquesta iniciativa del nou conseller Mascarell, s’ha de ser agossarat tal i com baixen les aigües de la política catalana per fer política cultural d’aquestes dimensions ara i en aquest moment, ho esperàvem aquells que coneixiem Mascarell d’abans, i ens ho confirma la seva actuació.
Vull a més subratllar l’extraordinària dimensió de l’altre personatge, Gilberto Gil, agosarat ell també on els hi hagi, polític a despit de la seva veritable dimensió suprema d’artista, que s’atreveix a dir coses com les que segueixen a la inauguració de l’Internet Global Congress que aquests dies té lloc a Barcelona: Com a ministre de cultura i com a músic treballo cada dia en l’impuls de l’ética hacker, distingint entre hacker (militant contracultural que veu l’ordinador com una eina fantàstica de comunicació) i craker (pirata informàtic). Internet permet crear espais d’igualtat perenne i l’accès a la cultura digital ha de ser el més democràtic possible perquè no passi amb Internet com amb d’altres formes de riquesa. I si això ho té clar un ministre d’un govern, anem pel bon camí, llàstima que només sigui aquest ministre el que ho digui, i encara no siguin tots els ministres de cultura del món, però paciència, tot arribarà. Mentre, gaudim de la gosadia dels dos personatges, i dels beneficis i la felicitat que ens proporcionen.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>