Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Sudest asiàtic


Estem assistint a la crònica d’una mort anunciada. Al sudest asiàtic ha tornat a tremolar la terra (El País, 28-05-06), i tornen a ser milers les persones mortes, desaparegudes, malaltes, desplaçades…en aquella zona que per a nosaltres, europeus, sempre ha significat o conquesta colonial o paradís turístic.
Els drames terroristes i les catástrofes naturals ens haurien de donar un treva, ni que sigui per reparar els danys, personals i urbanístics, que s’han produït en aquella zona, però sembla que això no sigui possible. Segons les notícies que ens arriben, els danys són incalculables i els governs preparen grans plans d’acció, per pal·liar el desastre, una altra vegada. Fa dos anys el tsunami va provocar la solidaritat de la gent , volcada amb els damnificats de l’Índic, pero ja varem tenir alguna mostra de les deficiències que l’atenció a les persones requereix. Metges sense Fronteres aturà en aquell moment la demanda de diners per a assitir aquella zona i demanà als governs una veritable acció d’ajuda als països de la zona, condonant, per exemple, el deute extern que mantenen amb els mateixos països rics. Els responsables econòmics i polítics mundials varen entendre el missatge? Molt em temo que no va ser aixì. El promès sistema d’avís preventiu de terratrèmols i tsunamis no sembla que hagi funcionat, o és que nos’ha posat en marxa?.
Nosaltres, els ciutadans tenim el deure de recorda’ls-hi als nostres representants polítics que han de fer la seva feina. Votem sempre, opinem sempre. Tenim dret i pel que es veu, quasi la obligació, de fer-ho.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>