Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Bob Dylan

Vaig caminant pels carrers que estàn morts, caminant amb tu en el meu pensament.
BOB DYLAN. “Love Sick” (Time out of mind), 1997

Possiblement el músic més influent de les darreres dècades, autor de cançons i lletres que seran immortals, tan per les seves interpretacions com per les que altres artistes han fet d’elles, Bob Dylan, vindrà a Catalunya el proper dia 6 de juliol, al Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell.
Ell va començar a tocar la guitarra molt jove per emular als seus ídols Johnnie Ray, o Little Richard, en els coffee houses i els clubs de folk del Greenwich Village de New York. El seu primer treball discogràfic es titula Bob Dylan, i incloïa versions de clàssics populars, per passar desprès a la seva primera obra pròpia Freewhelin’Bob Dylan, on ja trobem els clàssics Blowin’ in the wind, Don’t think twice, A hard rain’s agonna fall,…
Comença el mite quan participa al Festival de Newport, a mitjans dels anys 60 del segle passat, competint amb The Beatles i The Animals. I el mite no ha parat de crèixer.
Dylan és un mestre en sorpreses, i des del primer moment no s’acontenta amb el que està previst, mesclant tot tipus de músiques, sons acústics i elèctrics com en el seu àlbum Bringing it all back home. Per tornar a l’electricitat amb Highway 61 revisited, que inclou Like a rolling stone, Ballad of a thin man…i així la llista seria infinita.
Tampoc s’acontenta amb el que per ell tenien pensat, i es converteix al cristianisme desprès de provenir d’una família jueva, cercant la seva veritat, que es reflexa en la poesia trencadora que són les lletres de les seves cançons.
L’escenari del recinte de la Fundació Caixa de Girona de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) es vestirà de gala el 6 de juliol. És el dia que Bob Dylan inaugurarà el festival de Cap Roig. Malgrat que l’actuació de l’artista de Minnesota se sap de fa dies, que un mite i un referent mundial obri la seva minigira espanyola a Calella, en la que serà la seva única actuació a Catalunya cobra dimensions històriques al nostre país. Tenint en compte a més que desprès se’n va a Sant Sebastià a fer un concert gratuït, generant un dels actes de suport al procés de pau al País Basc més potents que ningú pot fer.
Les dimensions de l’amfiteatre de Cap Roig –amb 1.628 localitats– fan que el show sigui quasi com un concert privat, per això, a tots aquells que siguin els afortunats espectadors en aquella nit màgica dir-vos que la vida poques vegades et dona possibilitats de felicitat absoluta, a voltes o a persones mai els és donat d’assaborir-la, per això sigueu agraïts, gaudiu del moment, mireu a aquells que ho han fet possible i rendiu-vos-hi, no hi ha paraules per expressar-lo millor.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>