Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Gaudir


La primavera és el pròleg de l’estiu, i es en aquestes estacions on el clima es permet un munt de possibilitats per gaudir de tot allò que durant la resta de l’any no podem fer. El solstici d’estiu, la Nit de Sant Joan, ens fa entrar en una altra dimensió, el foc i la festa. Els primers habitants del món reconeixien com a ritus de pas aquesta festa que ens fa una mica més lliures. Aquesta nit màgica, a l’instant del solstici, es collia la berbena, la planta que els antics anomenaven herba sagrada, i que aquests dies tenia virtuts especials. Era la nit de l’amor. Moltes noies aprofitaven les propietats màgiques que contaven de la nit de Sant Joan per jugar a cercar el que seria el seu marit, o els nois la que seria la seva dona, tot deixant les normes per a una altra ocasió, gaudint de ple del cos i la ment. Podriem dir que es plantegen dues vies possibles, l’aventura i la recerca, per arribar a l’acció. Expressions que a la literatura són recurrents des dels grans relats medievals del Sant Grial i els cavallers, i que han estat des de llavors en l’imaginari de la nostra cultura europea. Podem pensar que som com un Perceval que cerca constantment, sempre errant, el sentit de la nostra existència, perquè i per quina raó val la pena viure: l’amor, l’amistat, riure, la bellesa en el seu estat més pur, la música que sentim i ens fa sentir, els llibres que llegim i ens fan pensar, emocionar-nos, banyar-se a l’aigua neta i lliure del mar, un petó d’aquella persona especial, la mirada d’un nen, innocència en estat pur. Hem entrat en el temps de gaudir, gaudim de la llibertat i l’aventura, que el somnis us siguin propicis…

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>