Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Downshifting


Quan arriba el moment de la tornada a la feina, el diumenge a la tarda o desprès dunes vacances es genera una depressió que alguns anomenen “síndrome post-vacacional”, és a dir que els darrers dies o les hores que s’aproximen al retorn són infeliços i tristos, com si el sol ja no escalfés de la mateixa manera, encara que estiguem torrant-nos a la sorra de la platja com sempre. Els americans, que sempre tenen paraules insospitades per a fets nous, han inventat el “downshifting” que vol dir literalment “flexibilitat en la reducció de la jornada laboral”. Aquesta paraula defineix un nou moviment on les empreses ofereixen serveis als treballadors per tal de fomentar el seu rendiment, allò de que tenir el treballador content millora la seva forma de treballar, i no ens referim als antics economats, ara l’oferta va més enllà: Microsoft dona la possibilitat de reduïr la jornada laboral si es dedica al voluntariat social; o Pixar invita als seus a un descans en una sala recreativa dins de l’empresa a la qual s’accedeix per una porta encoberta que només s’obre si mous un llibre de Shakespeare. Ningú t’assegura que els treballadors siguin més feliços però una mica més divertits estaran, o no? Bon Downshifting!

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>