Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Dona

Carl Djerassi és un químic de 80 anys, nascut a Europa que viu a EEUU. L’any 1950 va aïllar la progesterona, la hormona femenina que la dona produeix en el seu cos, la qual ja es sabia que era l’anticonceptiu natural. Així va aconseguir produir la píndola contraceptiva. En aquest moment milions de dones prenen aquest medicament per poder controlar la reproducció, així com per solucionar determinats problemes metabòlics i hormonals. Aquest fet científic i asèptic va generar una veritable revolució al món. Però el mateix Djerassi diu que” si no es resolen determinats aspectes culturals i econòmics de la societat, la píndola no té sentit “(La Vanguardia, 25-2-04) Es refereix a que l’organització social i econòmica basada en el sometiment de la dona i el control de la natalitat per part de l’home, s’ha acabat, i per tant, un nou ordre social s’imposa, des del moment en que la dona pot participar de la vida econòmica i social, activa i remunerada, perquè no li cal dependre de l’atzar biològic per programar i viure la seva vida. Aquesta és la veritable revolució. A més aquest avenç científic ens dona altres possibilitats com les noves tècniques de reproducció assistida que milloren la salut i les possibilitats de molta gent. Com diu el mateix Djerassi “l’important és que els homes comencin a entendre que la biologia no construeix; el que construeix és la connexió entre persones, i que això construeix a l’hora les famílies. Les dones ja ho saben”. Com a dones i com a homes conscients, el nostre reconeixement i agraïment més profund al Sr. Djerassi.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>